台男遊香港勁失望 ptt網民:俾中國玩殘仲去

831 回覆
633 Like 19 Dislike
睇完成篇文都冇講佢去左咩景點除左垃圾PMQ

定係佢根本冇做過功課諗住黎到9hea就算

天氣熱就攞黎講既,你去北海道會唔會屌人太凍去星馬泰會唔會屌人太熱呀家陣
走馬看花遊本港,冇時間深度遊覽,自然彈多過讚

佢主要係彈熱,澳牛,竹棚,交通燈響聲

香港整體步伐都急過台灣好多
呢d真係無計 佢要輕鬆d就真係唔好行市區 尤其是戶外
你咪去支那囉
樓上好多踩港奶台撚

自己揀夏天黎又呻熱係咩玩法?
同埋係無朋友果D死毒撚先覺得香港無嘢玩

唔係毒撚 有朋友都要有錢有時間先得架 起哂鋼做乜鳩姐 香港同台灣比 咪又係垃圾 但垃圾之中我寧願要香港
台灣人真係好無知
睇完成篇文都冇講佢去左咩景點除左垃圾PMQ

定係佢根本冇做過功課諗住黎到9hea就算

天氣熱就攞黎講既,你去北海道會唔會屌人太凍去星馬泰會唔會屌人太熱呀家陣

佢嚟一日之嘛
第二日就去澳門
其實佢自己都講明自己會再嚟香港
只係台狗借題發揮
其實台灣狗黎10個人都比唔上中國2個
黎唔黎都無咩所謂
垃圾鄉村窮國家
鬼島居民住慣左鬼島就覺得自己個(省)係 number one
去中環尖沙咀梗係悶啦。想要文青氣息,識去一定去西環 多舊鋪又可以去參觀下啲舊建築eg 孫中山博物館,黃昏去下西環碼頭,夜晚再鏟上山頂睇夜景
冷氣機滴水真係⋯
香港好撚多地方滴撚哂水,地下成個水潌,又撚污糟,好閪失禮

係,滴水滴到痴線
食環又唔夠人搞

同埋週圍地盤整路水浸多老鼠
不過重建維修就係要有地盤…好矛盾
我諗好多香港人住咗係度咁耐都諗唔到有咩地方值得推介啲遊客
我覺得呢個城市太方便行得太快
遊客嚟真係好多時感覺太快, 太趕,

大路
The peak,tst harbour,兩個theme park,廟街,西洋菜街,蘭桂坊,中環摩天輪,加兩至三個商場,差唔多夠個typical 4日3夜trip
可以加多個長洲/南丫島什至大澳,又夠頂一日
自然風光行山行到你痴撚線都得,不過我明一般旅客未必會行山,呢個暫時唔講
去沙灘有唔少鬼佬旅客真係會抽一日去,呢個又大把選擇
對日韓東南亞等就去赤柱/愉景灣幾好,有d歐陸小鎮feel
其他乜柒濕地公園,PMQ,tst堆博物館,鯉魚門海鮮等等不能盡錄
會展基本上365日都有野睇,加埋不定時既維園各種展覽睇撞唔撞啱係心水

仲要我所講既除左大澳,全撚部係一粒鐘車程之內
老老寶寶,算唔差啦

發現好多人自己唔出街之後話冇野推介到俾人。。。

仲要話香港得商塲行
我叫佢地用英文search下香港旅遊推介
搵到推介10個商塲我都畀個頭佢坐啦
依家踩港係香港文化嚟,五毛散播依個文化功不可沒

仲未計有堆歷史價值既野,防空洞、炮台等等,香港咁既大細來計叫好撚多野睇同行。

仲有去吓西貢,去大澳又可以上大佛再去梅窩,其實真係唔會冇野玩
冷氣機滴水真係⋯

等車係正上面滴
果然只有畀大英管理過嘅地方先有文化氣息
上環
其實台灣狗黎10個人都比唔上中國2個
黎唔黎都無咩所謂
垃圾鄉村窮國家

好過d財大氣粗既遊客污染世界
原來係d傻閪台狗食唔起香港飯發悔氣
台灣仲熱喎
落後到仆街d冷氣係唔work
香港熱還熱 但你由地鐵行出商場都係有超大冷氣

啫係林先生根本唔係踩香港
佢自己知自己嚟得一日根本就冇資格踩
但ptt啲傻閪定唔知五毛就借題發揮
根本睇篇嘢就知佢嚟得一日,除咗去澳牛同埋話熱之外,根本咩都冇經歷過

佢畀6分都算係咁 又唔係畀2 3分 而且佢講啲嘢都係事實 不過佢講啲舊樓竹棚危險嗰啲 其實人哋鬼佬同日本妹係專登過嚟睇
可能台灣人普遍唔好呢啲 只可以話佢行程編得唔好
唔知點解依家咁多濕鳩推介遊客食澳牛
上次朋友黎我即刻拒絕

另外搭棚都算係香港特色黎
d台狗成日以為台灣仲係咩亞洲四小龍好心收收皮啦
台灣咪又係咁熱
倒返轉我想知佢心目中既香港係點 香港不嬲都係咁個喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞