台男遊香港勁失望 ptt網民:俾中國玩殘仲去

831 回覆
633 Like 19 Dislike
台狗
其實佢有讚 但冇人理
地鐵交通元創坊
睇完篇文就知台仔無做足功課就去香港玩啦
澳牛係人都知你入得去食就係食啲侍應既閪同埋快 澳牛班友見你講普通話 理撚得你台灣定蝗咪閪多兩錢重 食澳牛想有好態度真係ff 啲旅遊文章無介紹澳牛既閪咩?
台灣人既收入水平去香港呢啲高消費地方自然覺得貴 台灣食碗魯肉飯可能十幾蚊 係香港無五十都落唔到樓 去得香港就預左啦 唔通去日本見壽司1000yen一件嫌貴返黎呻咩
班台仔最撚鍾意吹捧自己踩低人地

去撚過日本未, 唔講咩1000 YEN壽司,你死去道頓掘食果間什麼大起水產迴轉壽司,平均每碟 100-300 YEN左右,包你唔想食香港啲垃撚圾
人地講事實姐有咩問題 比我係旅客我都唔會揀香港黎旅行啦,乜都冇,得以前六七十年代果啲復古風格特別啲同討喜啲
聽到你講國語以為你係大陸人都唔會友善對你,除非你講明來自台灣

不過都聽得出口音既
唔好話口音態度同衣著都分到

不過事實而家香港真係無野玩

市區係冇野玩,又冇歌劇冇文物冇塔,人又多
路又唔平又一忽忽唔同顏色
最多上山頂、去離島同出海玩
睇景有濕地公園

老老實實 香港邊有人欣賞歌劇文物
無人睇搵唔到錢自然無

市區點會冇野玩,中上環有文武廟,太平山街,蘭桂芳,仲有好多人會去睇個條長電梯,好多韓國人會去泰昌食蛋撻,鬼佬就去Soho飲酒。

中環大館開埋就多個美術館。
聽到你講國語以為你係大陸人都唔會友善對你,除非你講明來自台灣

突破重點

香港勁多舐台撚
你話係台灣嚟即刻變臉到成隻狗噉啦
平時對支那人又懶係有堅持唔講蝗語
同台灣人又烚熟狗頭噉
~喔~呢 講蝗語講到發晒姣噉就以為自己唔係講蝗語咩
見到都反胃

對人友善係好既 你又唔好講到狗咁
對支那人無必要唔友善 真係唔鍾意支那人無必要表達出黎
香港係國際城市 識兩文三語搵到錢又可以保持自己優勢就得
唔知點解依家咁多濕鳩推介遊客食澳牛
上次朋友黎我即刻拒絕

另外搭棚都算係香港特色黎
d台狗成日以為台灣仲係咩亞洲四小龍好心收收皮啦

你唔講我真係唔記得台灣係四小龍之一
我剩係記得香港 星加坡同南韓
竹棚都覺得係危樓 台狗世界觀係咪真係咁窄 大把鬼佬特登黎睇 甚至有d痴線佬會試下爬 唔見佢地死?
交通燈大聲同急係要比視障人士過馬路都唔識
去得佐敦預左係咁既景觀 上下網都check到 想有咩好行
台灣人可能覺得比70-80蚊食一餐貴 服務差, 佢地只係以台灣日本比較, 唔知到香港情況,物價租金貴工時長,其實可以理解佢地唔滿意地方
不過人地講得有得過份咪算 who cares?
最緊係點改變香港, 香港既旅遊服務業方向應該係點,點樣可以搵到錢又提供好服務

講服務台灣日本贏哂
平台灣平過香港
同價位日本又高質過香港
黎香港仲要同人逼爭路
講普通話又比人歧視
去香港既真係傻鳩黎
利申等人話我五毛踩港撚

重點嚟
其他無損雅興,如果你有錢
而且唔洗好多,一般歐美旅遊水平
屌你 我住香港都唔會去嗰d地方玩
事實wo

係你唔會去搵香港有乜玩啫

有,香港好多郊野公園,行山囉
post返ptt原post先
https://www.ptt.cc/bbs/Gossiping/M.1501431643.A.B17.html

QQ101: 喔對 還有鷹架都是用竹子感覺很不安全

香港啲棚架除咗打風仲有幾可會冧
有6分咁多

你睇台狗啲blog就明
垃圾都大讚
香港人會畀2分嘅嘢
台灣人會畀9分
仲話「小編十分喜歡,這個來到一定要嘗嘗喔~」
睇完篇文就知台仔無做足功課就去香港玩啦
澳牛係人都知你入得去食就係食啲侍應既閪同埋快 澳牛班友見你講普通話 理撚得你台灣定蝗咪閪多兩錢重 食澳牛想有好態度真係ff 啲旅遊文章無介紹澳牛既閪咩?
台灣人既收入水平去香港呢啲高消費地方自然覺得貴 台灣食碗魯肉飯可能十幾蚊 係香港無五十都落唔到樓 去得香港就預左啦 唔通去日本見壽司1000yen一件嫌貴返黎呻咩
班台仔最撚鍾意吹捧自己踩低人地

去撚過日本未, 唔講咩1000 YEN壽司,你死去道頓掘食果間什麼大起水產迴轉壽司,平均每碟 100-300 YEN左右,包你唔想食香港啲垃撚圾

咪撚玩啦,香港人邊撚個未去過日本啊
你都識講道頓掘,咁請問個頭之外大阪仲有咩玩?環球影城?天守閣?
數埋咪又好撚悶

咁做足功課,梗係去京都坐下小火車,嵐山啲寺(好多無咩人去既都好好睇)

清水寺就咪撚去,成班大媽係度洗閪

正如去香港梗係去大澳,赤柱
https://www.ptt.cc/bbs/Gossiping/M.1501431643.A.B17.html

台灣d樓就會冧喇

係世界第一 英國80年代試過用金屬 一打風爛晒
https://youtu.be/J1GCgNdatMg

我幾中意呢個youtuber
同個男人大家都係台灣人 人地就搵到咁多嘢玩 根本係個男人問題

白痴公主正
外牆上的竹棚讓人感覺很不穩

竹棚都唔知幾穩陣
鬼佬想學都學唔到

不過都聽得出口音既
唔好話口音態度同衣著都分到

不過事實而家香港真係無野玩

市區係冇野玩,又冇歌劇冇文物冇塔,人又多
路又唔平又一忽忽唔同顏色
最多上山頂、去離島同出海玩
睇景有濕地公園

老老實實 香港邊有人欣賞歌劇文物
無人睇搵唔到錢自然無

香港又唔係sell歌劇文物
你唔好去歐洲屌人冇唐樓熊貓車公廟

台北冇雪景睇
墾丁又冇高樓大廈
想去睇下非洲大草原動物大遷徙都冇得睇
去親都打風 啲天氣差到想返香港都冇機返
全部delay晒
消費高,享受低,服務差?

無錢就黎去同蔡英文含撚啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞