Zen 4 mini PC集中討論區 (2)

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
咩牛
唔急就等EM780

用um790pro,要兩腳轉插+135w+5525
乖乖地買個19v牛啦

pd轉果d 無晶片溝通 好唔穩定
Zotac mini pc 4070
實際效能有無台機4060
呢d牛冇諗住比電腦用咁大上落,過唔到保護斷電
仲有好多人唔知9成 140W =28V 5A
Bios set 35W就唔會有事
想細隻一是買樓上既C135 /140?
比我就買原裝細牛唔使煩
好貴
部機嘅layout真係好唔user friendly
呢d mini pc 耐用程度係點
用唔用到4,5年?
應該同laptop差唔多 反而minipc可以預你拆開蓋 底板又可以攞出嚟 一年打開清掃都放便
最少2-3年, 因為有保養有d cpu 用液金奠熱就唔知, 呢d 機仔除咗ram, ssd可以換之外, 其他都冇得自己換
我第一部Intel NUC 用咗三年之後賣左。
而家嗰部用咗兩年零幾個月。

大陸mini pc我就未用過第一部um790pro DOA.
minisforum ITX戰老母板出咗仕樣
https://youtu.be/arD8BaX77ng?si=ROOhxq2_My_fwgQr
推4k mon 玩lol全效唔跌fps
有冇推介
有無話幾時出
應該聖誕前後掛 之前都有新聞講係呢啲時份會正式公布
我就8代i5 NUC升上去UM773se, 可能唔係Zen4就少啲問題.
再揀多次可能整部5L既機箱加張display card
淘寶 UM790pro 跟既細牛 香港加個轉插用唔用得?
唔想要咁大隻牛
你買隻100w pd火牛一線通咪搞掂囉
thx 巴打
搵左資料7940 同 7840 差10%左右
其實機械革命 無界s 是唔是更抵玩?
但係插前面有 d 肉酸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞