Zen 4 mini PC集中討論區 (2)

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
我wifi test到有300 收貨
買左790 pro
點解個amd driver裝完重開會冇左

我就係岩岩windows自動更新
冇撚左個A卡driver
重裝又消失
我係BIOS改左8GB vram
但入到去都仲係得4GB既?
唔知wo我468 都冇問題
4都夠用啦
790pro 係咪其實 1080p 60 fps 冇乜問題
唔知咩事
我1080P玩D普通GAME會玩玩下hang機跟住個畫面會閃一閃
一陣試下開隻mhw 試下 更新完bios 冇再reboot
係時候考驗下佢
um780xtx 有 whea logs (event viewer).

佢哋個pci implement好似有問題
唔記得講係每秒
咩問題
喺淘寶買真係好q麻煩
又要自己重裝繁體版
大陸廠呢d mini PC其實襟唔襟用?
自己砌部mini-itx用2-3年前既CPU都未必做到呢個價。(機箱火牛底板CPU)
想買黎做主力機,但好似好易輕機又reboot
我就唔會買,自己睇多啲comment唔係hang機就reboot
買咗兩部fanless pc用黎做roon server, 暫時只死咗一隻SSD
做副機ok 主力就唔好啦
負擔得到又唔係一定要AMD 既話, Intel 可以考慮 Asrock NUC.
其實Asrock NUC 係有出AMD 版, 但係搵唔到渠道買
今代AMD 先有呢個問題,主要係 Intel 太廢無選擇
不過最大問題係大家又接受俾錢買六合彩
我就一定skip 呢代
怕既只能買行貨(漢科果D) 唔是香港官網
我就大陸買冇事
華擎推出配備Intel Core Ultra Meteor Lake CPU的NUCS Ultra 100 BOX迷你電腦
採用Intel Core Ultra 7 155H和Core Ultra 5 125H CPU。前者配備 16核和22線程,而後者則配備14核心20線程。其他規格包括支援高達96GB SO-DIMM模組(額定速度高達DDR5-5600)、總共三個M.2插槽(兩個Gen4 + 1 個用於WIFI的Key E)以及可靠的IO產品。

https://www.xfastest.com/thread-282847-1-1.html

邊度會有得賣?
1360p 既話新蛋有
尋日入手32GB+1TB 780XTX用黎分擔又嘈又晒電跑分組合7950x+4090,目前連續開咗24小時暫時未遇過hang機同reboot,睇片上網聽歌玩模擬器真係又靜又涼又快,唔係為打game真係唔會開部跑分組合。
掛機睇片一流
唔知係咪內顯780M真係勁,用落感覺重快過我部動物機64GB+1TB X300
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞