Zen 4 mini PC集中討論區 (2)

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
用左兩個月,唯獨係佢WiFi 令我有衝動想掉撚左去。同一位置其他裝置 最低20mbps ,佢就得1.x-8mbps....
Um790 pro
好彩無買到
係日馬買咗HX99G準系統
送上門仲平過香港官網
從呢個留言追落去
Zen 4 mini PC集中討論區
https://lih.kg/zJPyNuX
#936 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
試左killer driver 分別不大,關左Bluetooth 就上返1x-2x mbps, 唯有裝usb WiFi
我平放都有200-300幾wo
你隻咩router
你SSD插左起Wi-Fi module隔離?
香港hx99g無哂,得hx77g
同hx77g比,相差大唔大?
上個post
有巴打話粒u差咗
穩定大牌係咪都仲要等牙石
cpu美咗但係亦都平咗
不過好憎佢個設計要搣咗塊膠先開到裏面
但牙石永遠慢一代, 價又貴一半.
7735hs 用落都唔差, 用緊680m打機1080p都冇問題
um773 lite 有冇普遍um790 wifi / 黑畫面問題?
暫時未遇到以上問題, 我文書多, 輕量打下機, 同埋個殼佢用左係幾個系列(um560, 480,690, 773), 睇review 都冇人投訢過
um790 等xtx 好d
Um790 pro 暫時 玩Forza Horizon 5 行2k 60fps都好順
中咗無畫面問題
要等半個鐘再插線試開
目前無解決方法
暫時冇事, 未試過開唔倒機.
Wifi 就應該係張RZ608廢?
ching我見你出事攪到唔敢買...
比起wifi, 我覺得佢最大問題係會reboot, miniforums班仆街幾時先更新bios呀
又話會更新bios 係咪等埋新機出先會更新
我fd部就係 一打3D game就黑屏 要重開 唔知咩事
待機第二日著返Mon, 永遠都見佢reboot 完load 過啲野
出左1.07啦,你敢唔敢裝先
我覺得問題是bios同ram唔夾
AMD老西買SK冇事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞