Zen 4 mini PC集中討論區 (2)

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
請教下minisforum 好d 定asus 好d?
intel or amd?
Um790pro更新完bios 係咪要bitlocker recovery?
前者撞手神
amd
怕煩就asus
想平就minisforim
minisforum: 細廠中既大廠, 相對大廠平
Asus: 大廠, 貴, 信仰, bios 應該會定期Update

會打機就一定揀amd, 信仰就intel啦

圖係代理個價 自己去price價格
感謝巴打
會執下相,文書上網,唔打機
miniforum 定 asus mini pc 好,最好$3k-$4k
同埋執下影片
Minifourm 部um690s 係咪夠做
我都有興趣 同你要求差唔多
見佢 3899 32Gb Ram+1TB
不過10月尾先有貨
UM690S 同之前部UM690 有咩分別?
都係6900HX
好似改左個底有風扇
想問如果我個用途係執相,上網,再玩下FM的話
UM690S夠唔夠??
780m 有得食 fsr 3 + frame gen
等正式版再玩
好難想像40 CU嘅RDNA 3.5+FSR 3.0係咩水平,打機應該輕鬆征服2.5K resolution(without RT)
AMD: 反正原來你地班友個個都係木眼,FSR/DLSS嘅偽影都話無問題,咁不如放埋個AFM出黎當播咁up frame rate,十零ms應該唔係太多人care,升多D FPS用黎打飛機就得
買得mini PC仲會打下機一定係fps>畫汁,連流程都未做到講畫面靚唔靚真係托柒咩
780m 夠唔夠打fc24
文書上網,唔打機,最多睇吓Netflix同YouTube
2千-3千呢個價位有冇咩好選擇?
有冇人用過支那 d n100 mini pc 重裝linux? 會唔會有搵唔到driver既問題
asrock n100幫到你
有冇巴打有用Type C轉DC 5.5mm駁PD牛?

我買過兩條140w 既線插落隻140w 牛度都係一著機隔兩秒左右就自己斷電熄機,但平時叉Macbook都可以用盡140w 輸出

之後轉咗另一隻100w PD牛就成功入到Windows,但係一打機就唔夠輸出自己熄機

利申 : 用緊7840HS
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞