Zen 4 mini PC集中討論區 (2)

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
本來想買為隻 UM790 買隻 USB Hub,點知望望下,
不如買隻 Dual Mon KVM,再配埋另外隻 N100 骰仔機,
成個配搭即時簡單好多。
樓上有人話有reboot問題,ching部新機有無呢個問題? 新機跟個bios係咩version?
暫時無咩問題 bios v1.09

呢部想買,岩岩見誠哥度要2月尾先送貨.....暫時放棄左
你可以睇番我早幾個留言,我都係誠哥度買。送貨日期唔準。隻野直接漢科出貨,上星期六落今日送到
有冇人買左EM780 分享下
謝謝清
我係淘仔買,有Pm過賣家佢就一味叫我寄返去比佢check
唔係好想
所以我響香港既 Minisforum 買,有乜事都唔使運返上去。
情願比貴少少…
你就算寄都要上大陸寄
講左幾次介意就唔好tb買
tb果間直頭唔係直營黎
輸經驗
睇之前啲po見啲清都係京東/淘仔買
諗住照跟無死
奶哂野
同價既話買漢科貨好過 多1年保
有冇用定有經驗 minisforum係香港自己做番行貨 但售後係佢上門收機定叫用家去番漢科代收機或換機等等服務??
大陸買機最好揀番京東/淘寶直營點 問清楚晒如有問題係咪上深圳速遞番去直營店或者原廠先決定買

香港有行貨就盡量係香港買
之前有巴打話係寄去佢香港office佢再幫你寄大陸整 或者成部換
漢科應該都係咁上下
原來咁 thx
下次上面淘 都係揀morefine或beelink
幾頁前對EM780有興趣
不過上Youtube睇EM680日本的評測後放棄
因為CPU係低電壓款(U),發揮唔到應有的效能,而且有D打場場面FPS太低(5都無),之後就買左UM780 XTX啦
如果大時大節特價,同淘寶差唔多,甚至更抵
例如一個星期前香港官網有特價.UX780 XTX仲平過淘寶
部780XTX 收咗貨兩日,今朝拆出嚟玩, 暫時ok, 試咗wi-fi 冇問題,都幾高速,我用緊1000mb PCCW, 呢個wi-fi速度我收貨。
有冇人玩 egpu?
電器既野有時都講手氣
有無話做啲咩特別易 reboot
router 係邊部
Asus AX82U

780人仔Diu左呢部
洗左個windows
24小時係腳底開住
剩用黎vpn WireGuard
係咪好浪費
我初先諗住要部又係咁上下樣, 但係用 i3-n305 , 好似有4個LAN
都成兩千幾蚊. 諗諗下都係博唔過, 放棄左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞