Zen 4 mini PC集中討論區 (2)

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
佢有時要用code
有時就自動喺cart減
自動減你可以試吓用唔用到code
佢有啲standard扣100 80果啲code
鳳出開手提機嘅AYANEO 24年第二部迷你PC 外型有少少抄任天堂灰機外型 個SPEC終於似樣 用粒7840 +埋有個touch screen
https://www.youtube.com/watch?v=Uia8GFaAnOc

英語簡介
https://www.youtube.com/watch?v=m9dE08_S3jE
add to cart先就會見到
Thx
780xtx同790pro
有咩分別
粒U同oculink嘅分別
780xtx 係7840u+oculink
790 pro係7940u
一早買左780xtx
書房空間太細想由PC換mini pc
想請教下宜家um790 pro 64+1tb $5299 係咪算抵玩 定係黎緊就出新model
唔急未等吓
Um790都出咗一排
佢又冇咩點減到價
同埋佢改咗膠蓋改善wifi
新機?睇你用途
過咗ces M記會出AX200有獨顯Gaming機 大部咗少
又新出咗EM780

𥄫𥄫先
HX200
了解
我又唔急既 都可以睇定少少 以前冇接觸過mini pc 麻煩哂
想問買左 um790 pro 既 ching 跟機既 RAM 同 SSD 係咩牌子?
ram crucial, ram kingston
790pro 係咪真係有需要用到 64GB RAM?
32經我覺得有啲唔夠因為要share畀gpu但係64又多得滯
係囉,似乎最好係 48,但又無呢個 config。

36 係 8 GPU,10 Ramdrive , 14 System。
但而家 8 GPU 又好似爭咁 d…

64 可以 16 GPU,20 Ramdrive,28 System ... 但放咁多落去 System 呢個無底洞又有 d 浪費。

7840+32gb+2tb 3700人仔好似幾抵
有冇人試過呢隻牌子
GMK 好似漢 fall 代理緊,應該無乜問題掛?
同樣32gb, 分左8gb vram,得24可用, 平時開勁多tab(4-70左右),
& 2個browser 都係用14-15gb 左右, 所以我夠用
個人習慣開個 8GB 既 RAM Drive 去放 d 一次性既野同 page file。
一黎無左 16GB,感覺上又好似唔多見使,雖然唔多打機…
Miniforum 細機黎講真係幾抵玩
好多迷你機唔係都sell雙通道ram?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞