Zen 4 mini PC集中討論區 (2)

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
呢樣係差 好似唔係USB4
幾多錢
PN64-E1 11.7k
HX99G 又有貨但係價錢係咪唔抵玩?
新bios已解決whea 17問題
重有 Win sleep SSD power cycle issues
7940hs 建議win10 定 11
好似用落差唔多
11pro
7840盒仔機好似咁多麻煩野,intel又好似無咁抵買,最後係京東買左Geekom x PN53(7735 32G + 1T)
3499人仔 3年保。
大家覺得有無買貴到,比完錢有d後悔點解唔睇定d等埋8700G。
um780 xtx暫時用咗一個禮拜都無事
你都幫人清舊貨,講咩後唔後悔
790 pro半年零問題。。。
點解咁多人入到呢個post仲買埋啲鳩機
我用咗780xtx個幾月
除咗update bios一次藍畫面
都冇輕過機
Um790 pro日日打機 冇事
amd個big little幾時出?
上個月仲話好多bug, dual lan 又error又乜乜reboot。
依家個個又話日日打機都無事
我諗住用黎做主力機,掉左部i5 gen4 ATX佢所以先要多2年保養,揀pn53。
之前冇睇event log
而家冇睇 SSD smart 會開心好多
我都諗住買黎做主力
不過見到鑊氣唔少真係仲猶豫緊
YouTube d review 淨係講外觀同跑分,無乜人會講mini PC入面塊底板造工,火牛供電, 風扇,穩定性。 可能因為要襟用就唔會買mini PC
見淘寶d評價個個都好評,但睇追評就好多話用左2個月左死風扇,怪聲,藍色畫面,開唔到機...
暫時我用部790pro,每日夜晚用3個鐘左打機/睇片(2k 144Hz mon),約8成時間 CUP/GPU行盡90%以上,溫度75度左右 ,風扇聲唔算大聲 打機睇片聽唔到。

未試過藍畫面,係試黑畫面一兩秒咁(得Netflix 有時我用插件加到2.5速睇果一下 唔知關唔關事
睇片冇理由咁高 CPU/GPU wor
睇片唔會 係打機先會 八九成時間打機 睇片10%左右
24/7 無間段連續3個月再加打FC24 全高特效都係冇病痛
所有電子野都會壞你買ROG就唔會有事?

又唔是貴3k都咁多顧慮咁真是冇人幫到你
驚就比多1000買行貨
用win11 定 win10
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞