Zen 4 mini PC集中討論區 (2)

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
Geekom有邊部新機?
粒u係咪m記勁好多?
當然係HX200G 但到時CP值一定會好差賣好貴 除非追打ROG?有佛心價 講笑
之前以為漢科特供貨版本 結果係改U再賣 初時𥄫過漢科訂價$59xx 宜家貴咗
https://x.com/Hi_MINISFORUM/status/1750697215084150937?s=20
各位巴打,小弟對電腦唔係好熟,想買部mini上網睇吓甜片做小量文書,想問吓GMKtec NucBox M3 i5-12450H 16GB RAM + 1TB SSD $3999送mon定UM790 pro$4599好,謝謝各位🙏
AMD核顯效能CP值高過 intel核顯
不過提到M記 點解唔揀780xtx? 比起790 pro粒7940HS 7840HS效能只係相差好少
你既用途基本上n100 16gb ram 都做到
前兩日上網買咗 780xtx 64GB + 1TB, 而家等緊收貨, 原本打算淘,但見行貨有得减$500, 就買咗行貨。
$4899有d貴😅
UM733會唔會好d?🙏
我諗緊UN733🙏
um773 ok, gpu: 680m都夠你打機
um773核顯仲係680M
um790pro、780xtx 7系CPU核顯先係780M
對睇甜片有冇影響?🙏

只係講解um773係用緊前代zen+架構 核顯落後一代
但係平成千蚊好似……😅
睇片n100都夠
睇片+小量文書 的確N/100、200、300、305呢類CPU應付有餘 而且好慳電

不過你初初睇到會送mon gmktec M3點解唔揀K7? 一樣嘅價錢一樣送埋同一隻mon
師兄請問邊度買K7會送mon?有興趣thx🙏🙏🙏
如果有時要執相
內顯既MINI PC夠唔夠做
定係要買獨顯
之前有 宜家好係有
不過你要求唔高 買部n100迷你機 $2000蚊以下都有好多mon選擇
宜家好似冇
唔該師兄🙏
剪片或者需求到獨顯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞