Zen 4 mini PC集中討論區 (2)

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
我係 crucial 16GB 5600 x 2 + Acer 隻 2TB
開頭間唔中藍畫面, update 完BIOS 就冇事
但係問題都係冇得用前面兩個typec out 芒 不過已經算, 接受左
買咗牙石pn53,唔錯長開幾日冇熄機都冇問題
平時會睇下4k片,玩下lol既話,Beelink GTR7係咪都夠做?
會唔會有um系列藍mon問題?
AMD冇做底板,又唔見 ROG ALLY中?
利申 790pro用左幾個月冇事
我都考慮緊呢部
ally 係Soldered RAM.
rog 又有自己底版設計.
mini依D細廠, 全部用公模「公版」.
amd /intel都會放「公版」design.
中央田3999 16gb ram 1tb ssd,其他舖唔見有咁平
應該係BB 加ram同Ssd 冇OS
啱啱今日先出貨
大陸Ayaneo進軍迷你機仔市場 AM01示樣機初評影片

https://youtu.be/tcpoTri8e78?si=adSfHUZkXluZ7etj
個樣咁復古
你收到貨未
見jd有人評咗
香港仲未出貨
根本就係攞蘋果初代電腦嚟做樣
啱啱送到集運
機械革命 無界s 7840H 16GB 1TB 2795人仔 deal唔deal得過...據說同minisforum其實一樣 只不過貼牌?
有香港代理行貨嘅geekom 新推出獨顯迷你PC

https://youtu.be/FYeJMndsxgQ?si=2i22yuYSAebs5Up8
呢個size都係自砌itx合理啲
11th gen CPU 太慢
你啱
780XTX 機已砌
個 RGB 好雞吓,就咁固定轉色,冇得自訂
Update 咗 BIOS 之後可以冚咗佢
暫時運行順暢,冇 reboot 之類嘅問題
直插 LAN 所以冇試 wifi, 不過轉咗膠蓋應該好咗
把cheap 雞風扇嘈唔嘈
期待測試下oculink
ching係中央田買幾耐收到貨?
官網覆我780xtx話出咗貨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞