Zen 4 mini PC集中討論區 (2)

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
7840同7940價差太少,應該好多人都直上7940
因為買俾條女上網打機用,諗住連mon大概5k內埋單
UM790 Pro 港行$4799
加隻2K 170Hz Mon $1500左右落樓
打機點夠唔買gaming laptop畀條女
佢有部macbook,但steam有啲game玩唔到
玩Steam為主?
唔知內顯780M滿唔滿足到你女友玩game要求
應該夠,佢都係玩party animal嗰類輕鬆game
minisforum嗰部 睇呢度用家講有獲氣 睇你等唔等啲廠嘅改良版先去買

大陸廠都係minisforum同beelink算有名氣
收到你,我再睇睇
要出動到硬件fix,即係本身既7940用家要接受現實
其實咩事, UM790 pro 用家
你嗰張相係b-link
um790pro 好似話個sku後面有個a係fixed version
迷你話揾到問題已解決
但冇講咩事

我果部就冇事
咁買mini先,個殼靚仔啲
買咗hx99g幾好
ching 我都想淘呢部返黎。 質量點?
因為淘 寄返上去好撚煩
好似PN53 6800H 好d又平d? 如果計埋iGPU
咁點解唔喺香港online shop買
想知最後點解決? 我個部又係開唔到機 風扇有聲
我淘$2500 hkd(with in budget)
香港3399 (out budget)
同埋香港代理有咩事佢都係寄返大陸🤔
咁平成3分1價錢可以搏下既
上面有巴打cap左個圖係話直接換新機 香港買係寄去葵涌就搞掂
原來有咁多問題睇怕換完都會出事
不如快快手放2手用筆錢去砌機
最後突然無事
部機俾屋企人上網買股票 用咗2個月無投訴
用cs嘅開機file重新安裝
安裝晒所有最新firmware
半放棄咁俾屋企人用 但佢哋話未試過開唔到機
最後係原因不明
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞