Zen 4 mini PC集中討論區 (2)

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
有問題就退貨,我係JD買就冇事
外國就好似唔少問題
JD買就要拎上大陸寄
唔是X86 講經
原來部NPB7 冇得PD 俾電
換完隻Mon先發現
Minisforum Em680係咪要自己裝windows
drive會唔會好難搞?
em680已經裝埋windows
咁貴?
佢有pd供電果啲好多都會降performance
的確 可以外插顯卡,部mini pc真係可以玩好耐
過幾年唔夠玩 就換張顯卡就夠,依加d gmae好少食cpu咁盡。

*自己用緊790pro 買完1個月就話出XTX
香港官網5799
同埋無貨
香港代理或官網下咗架 用77G頂上去賣 只係粒U改咗7735HS 兩粒U好似效能都好接近
但$5200我都覺得貴 不如去官網買77G算
買多部, 有時會覺得呢類機仔就應該做返機仔既野, 唔好越界.
真係有需要打機要加咭, 都係砌部itx 算.
蚊蚊插插, 件野又裸跑係度都唔係咁好.
唔識電腦想問下, 屋企部陳年電腦收左皮
本身有notebook
想買呢d機仔搭dock插HD純BT打J用
係咪算最低消費同可以長開住down片
見d線飛黎飛去已經唔開胃
果d外置卡一是貴,一是癈
Occulink 唔夠bandwidth 行好勁嘅video card雖然好過 TB
等緊zen4 minisforum tablet
想問有冇人知 UM780/790 PRO,M2 散熱片可以去到幾高?
原裝有跟,只能用冇散熱片既ssd
唔係廣告 咁啱去望見到

https://youtu.be/hEe7apVrU3U?si=_Qn4rlcbVIFr9slQ
npb7 係咪冇咁伏?
睇d comment好多um790pro都黑畫面重開機
日馬有冇RMA?
想問師兄16gb ram UM480XT做文書機係咪已經夠用? 淨係攞黎行pos
780 xtx 11月7號tb預售
睇fb係好似話790xtx係直頭冇左
出780xtx算
有d又話要過2個月
間野d安排好鬼亂
官方都有幾十套說法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞