Zen 4 mini PC集中討論區 (2)

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
基本N100好足夠
而且有影片解碼,最大去到8K(包括Youtube)
將來可以睇D 4K/8K高畫質的片
我幾日前都買左32GB+1TB
尋日下午出貨,到左公司附近的自提點,不過返屋企先收到電郵...
今日死死地氣坐車去取貨,呢家DL緊遊戲慢慢試
用邊隻AMD graphics driver?
Driver版本係最新的23.8.2(2023/08/17)
希望無出問題,第一次玩AMD陣營
原來仲有新版本,咁更要KEEP住先...
唔該晒師兄🙏🙏🙏🙏
n100 慳電是幻象黎,佢25w同 7840 25w冇得比
唔是點會幾百蚊
一月個 driver 好大bug 禾用返一二月driver
想問下如果我會用ps/Lr 執下相之類
揀7840hs 定係13代intel 好
意料之外地快收到部 UM790Pro。
DL 左條 8K 紅白片,之前部機行 1500x + RX550,
跳到唔識郁…我估有 15 SPF ... 留意個數字唔係 FPS,而係 SPF 。

而家完全無痛苦睇得晒,即刻還得神落。
好多年冇睇, 有冇link share
段片得一首歌…

我上星期4買
依家仲未收到email,應唔應該問一下
最後揀左790pro 貪平係瘋X度買要15號先送貨,想搵條女陪自己過情人節都唔得
因為佢官網地話會9個工作日內處理,
你先登入官網,同入Email睇下有無順豐單號
如過多一、二日都無就問下 (我星期三晚上近11點俾錢)
就講就送到,無wtsapp通知,無email但到貨
佢 d update 其實係收完貨先 update。
唔係好彩撞正放假,真係唔知游左去邊。
我上星期五買, 今日收到電話送貨,不過冇人喺屋企 ,叫佢聽日送去ok便利店拿。
Diu買左部Minisforum UM790成撚日用用下reboot
請問有無方法解決
睇之前 d post 話 update BIOS 去 1.09 有改善,可以試左先?
換ram ?
今日收到 790 Pro 暫時淨係上下網無咩問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞