Zen 4 mini PC集中討論區 (2)

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
如果唔係intel收皮我真係唔會買佢
收到780XTX
塊老虎閪片要自己裝
同埋係win 11 home嚟 唔係pro
嗰塊菲林片可以自己自訂
官網買都只係home?
買塊膠片自己 laser printer印得唔得
係 官網買裝埋係home嚟
佢本身個網淨係寫windows 11又吹佢唔漲
佢塊片似係菲林片 簿身
咁佢似唔似以前大陸brand迷你機咁 繁體顯示要用家自己再去下載繁體檔?
唔駛 一開機就可以揀language
算係咁 有啲大陸brand嘅機仔有呢種問題
Um790pro 原來出左v1.09 BIOS update
最近買左部Asus PN53, USB裝左Windows之後
有時候restart / shun down PC再開就會自動入左BIOS, Exit BIOS 都會無間斷咁入返BIOS
需要人手shun down再開機先有機會入返windows.
可以點做?
780xtx wifi冇咩問題上到600-700MB
另外佢送果條hdmi好雞 咪鬼用
試下update 個bios,唔得拎去俾佢地睇
點樣可以update bios?
https://www.asus.com/hk/supportonly/pn53/helpdesk_bios/
up完佢會開咗bitlocker,你上網search下點拎條Key先好up
或者你試下唔插kb同mouse睇下會唔會入bios先
um780 xtx想熄咗個rgb
但bios無呢個option
有喎 可能你個bios唔update?
點update
官網 download, 解壓,就咁 run 個 batch file
GMKtec新機K6 初步評測 睇完好係優良過半年前部K4 輸出HDMI仲係2.0

https://youtu.be/GpEmRxLihXY
780 XTX 要around 16日先會收到貨.
大家收到貨後,有冇見到咩特別問題?

定良好使用中?
等7945 HX 好過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞