隻黑貓唔肯走點算

681 回覆
123 Like 97 Dislike
樓上班on9
自己無查清楚亂餵野食明明係自己錯,你出於好心又點撚樣,大撚曬呀,而家明顯係樓主做錯咪認囉,人地屌佢都好合理下話,我見個乞衣餓我殺左你隻狗比佢食又得唔得呀?咁我都係好心啫弱撚智
樓上都on9 知唔知咩叫好心做壞事?無啦啦有隻貓走入屋 想幫佢 但既然無經驗唔識養唔知點處理係咪唔應該就亂咁黎?唔識做咪乜撚都唔好做囉 即刻Google搵下basic養貓資訊有無咁撚難?卡通入面啲貓飲奶 卡通入面多啦a夢識講野識飛添呀

不過我都承認一開始見到樓主咁on9所以態度係差咗啲 sorry
樓主家陣係咪準備聽日交畀當地義工?定有咩打算

我聽日要翻學 唔知可以擺佢去邊 唔可以俾學校知 之前學校有狗 佢地call 咗類似愛協嘅黎捉走咗 然後就沒有然後了

https://www.battersea.org.uk
呢間幫唔幫到你?唔知你知邊咩環境 都係就咁Google
如果聽日真係要放貓仔自己係屋 就試下連埋d糧啊水啊毛巾個d放佢入房/廁所 廢事佢亂咁咬你d野
樓主買唔到貓砂
可以拎個大膠兜放啲泥/石仔
再放隻貓上去話佢知係廁所
佢就應該唔會四圍屙

之但係,嘔就點都會四圍嘔
樓主張地毯就....祝你好運

邊到搵泥出黎

剪碎報紙頂住先
樓上都on9 知唔知咩叫好心做壞事?無啦啦有隻貓走入屋 想幫佢 但既然無經驗唔識養唔知點處理係咪唔應該就亂咁黎?唔識做咪乜撚都唔好做囉 即刻Google搵下basic養貓資訊有無咁撚難?卡通入面啲貓飲奶 卡通入面多啦a夢識講野識飛添呀

不過我都承認一開始見到樓主咁on9所以態度係差咗啲 sorry
樓主家陣係咪準備聽日交畀當地義工?定有咩打算

我聽日要翻學 唔知可以擺佢去邊 唔可以俾學校知 之前學校有狗 佢地call 咗類似愛協嘅黎捉走咗 然後就沒有然後了

如果聽日真係要放貓仔自己係屋 就試下連埋d糧啊水啊毛巾個d放佢入房/廁所 廢事佢亂咁咬你d野

佢咬都唔係問題 而係聽日唔知擺邊 一定唔可以俾cleaner 見到 如果唔係佢一定死
樓上班on9
自己無查清楚亂餵野食明明係自己錯,你出於好心又點撚樣,大撚曬呀,而家明顯係樓主做錯咪認囉,人地屌佢都好合理下話,我見個乞衣餓我殺左你隻狗比佢食又得唔得呀?咁我都係好心啫弱撚智

你自己睇番留言追下post先出聲啦
屌你都晒鳩氣 用埋d九唔撚搭八嘅比喻以為自己好撚威

omg 同佢selfie 佢望鏡頭好q

佢咬都唔係問題 而係聽日唔知擺邊 一定唔可以俾cleaner 見到 如果唔係佢一定死

出門口個陣搵個袋偷運出去先 等個cleaner走左再放返入去得唔得啊

好肥美
樓主仲慘過隻貓
無知一問 我阿婆死前養左四隻貓 由細餵我地飲開嘅牛奶俾佢地飲 點解隻隻都有十幾年命既
利申 我自己本人無養貓

好肥美

佢屎忽好大

好肥美

Pmed
我都想飲大奶奶
咁得閒畫滿個背景變做白色
去搵下唔同既group啦我屌你老母

屌 中撚到 on9港女

佢唔食 飲咗4碗奶 然後嘔

仆街仲要4碗 屌 你去Facebook 搵天下貓貓一樣貓又好咩都好 搵義工救佢走啦你唔好再害佢 反正你都唔會養架啦

唔起香港

起你老母啊

起樓啊?唔起

你老母問你係邊?

你答你老母唔起香港。

你老母真係答你起你老母啊。

有書唔撚讀去唔起香港
樓上班on9

你自己睇番留言追下post先出聲啦
屌你都晒鳩氣 用埋d九唔撚搭八嘅比喻以為自己好撚威

佢示範左所謂好心只係套用係隻狗身上 完美呈現出瘋瘋顛顛嘅貓奴狗奴

仆街仲要4碗 屌 你去Facebook 搵天下貓貓一樣貓又好咩都好 搵義工救佢走啦你唔好再害佢 反正你都唔會養架啦

唔起香港

起你老母啊

起樓啊?唔起

你老母問你係邊?

你答你老母唔起香港。

有書唔撚讀去唔起香港

對唔住
樓主比貓抓完仲要比狗咬
真心飲奶係會嘔會脫水嘅
雖然我覺得樓上真係屌得過火左,但大家都係緊張隻貓姐
同whiskas好多味精的
所以俾返多啲水佢飲啦
如果佢唔肯飲水就俾啲流動嘅水佢(開住水喉俾佢)

如果想對佢好啲
就白烚兩舊雞肉,剪/撕開細舊俾佢啦
無雞的話吞拿/三文魚都得
佢會好開心的

另外街貓通常好多虱的
樓主自己小心啦...

佢咁痴人應該唔會想繼續流浪架啦
幫佢搵頭家啦
咁凍真係陰公

樓主仲慘過隻貓
無知一問 我阿婆死前養左四隻貓 由細餵我地飲開嘅牛奶俾佢地飲 點解隻隻都有十幾年命既
利申 我自己本人無養貓

我屋企都有隻唐貓之前流浪過 唔知係咪天生天養 之前飲過地拖水洗碗水又食飛蟻草蜢 仲試過嘔條蟲出黎 但宜家依然生生猛猛 可能有哂抗體
貓撚投訴左卡通片商未
發放啲咁誤導嘅資訊,一陣愈來愈多人學點算?
啲貓貓好慘架
樓主加油

好肥美

好正!係咪好軟熟
佢已經鯨吞哂d糧?

唔起香港

起你老母啊

起樓啊?唔起

你老母問你係邊?

你答你老母唔起香港。

有書唔撚讀去唔起香港

對唔住

真心飲奶係會嘔會脫水嘅
雖然我覺得樓上真係屌得過火左,但大家都係緊張隻貓姐
同whiskas好多味精的
所以俾返多啲水佢飲啦
如果佢唔肯飲水就俾啲流動嘅水佢(開住水喉俾佢)

如果想對佢好啲
就白烚兩舊雞肉,剪/撕開細舊俾佢啦
無雞的話吞拿/三文魚都得
佢會好開心的

另外街貓通常好多虱的
樓主自己小心啦...

佢咁痴人應該唔會想繼續流浪架啦
幫佢搵頭家啦
咁凍真係陰公

唔會再俾奶架喇sorry 搵咗幾間cat protection 嘅opening hour 都係我翻緊學嘅時間 唔知點算
樓上班友真係好撚惡
痴線 係咪做開貓義工
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞