隻黑貓唔肯走點算

681 回覆
123 Like 97 Dislike
好撚on9 成班貓撚係到屌屌屌
我夠無養過貓 我夠唔知佢唔飲得奶
講到常識咁撚樣 無養貓或者無諗過養嘅人 無啦啦會唔會走去睇點養佢啊
奶又唔係毒藥 無啦啦撚知佢會唔飲得咩 你話俾砒霜佢食就抵屌姐 成班on99

班貓奴on9係常識

但係有時係會on9到令你燥

常識都無學人屌其他貓奴
你班垃圾返大陸耕田啦屌你老母

你老母日日俾人屌就係常識啦
無養貓嘅人學養貓嘅方法做乜柒

你估個撚個好似你地咁當d貓係寶啊
一句講晒
屌屌屌屌三頁都唔會救到隻貓
倒不如建設性D EG有人教白恰雞個D
真心飲奶係會嘔會脫水嘅
雖然我覺得樓上真係屌得過火左,但大家都係緊張隻貓姐
同whiskas好多味精的
所以俾返多啲水佢飲啦
如果佢唔肯飲水就俾啲流動嘅水佢(開住水喉俾佢)

如果想對佢好啲
就白烚兩舊雞肉,剪/撕開細舊俾佢啦
無雞的話吞拿/三文魚都得
佢會好開心的

另外街貓通常好多虱的
樓主自己小心啦...

佢咁痴人應該唔會想繼續流浪架啦
幫佢搵頭家啦
咁凍真係陰公
樓主好慘
班友惡撚到
樓上都on9 知唔知咩叫好心做壞事?無啦啦有隻貓走入屋 想幫佢 但既然無經驗唔識養唔知點處理係咪唔應該就亂咁黎?唔識做咪乜撚都唔好做囉 即刻Google搵下basic養貓資訊有無咁撚難?卡通入面啲貓飲奶 卡通入面多啦a夢識講野識飛添呀

不過我都承認一開始見到樓主咁on9所以態度係差咗啲 sorry
樓主家陣係咪準備聽日交畀當地義工?定有咩打算

我聽日要翻學 唔知可以擺佢去邊 唔可以俾學校知 之前學校有狗 佢地call 咗類似愛協嘅黎捉走咗 然後就沒有然後了
算啦唔餵都餵左 屌又比人屌完 完啦好嘛
Btw我係想睇貓圖
樓主好慘
好心做壞事定好心作雷劈
Btw我係想睇貓圖

ok wait
Btw我係想睇貓圖

老老豆豆
我想睇岩岩貓糧後面個條女多D
樓上都on9 知唔知咩叫好心做壞事?無啦啦有隻貓走入屋 想幫佢 但既然無經驗唔識養唔知點處理係咪唔應該就亂咁黎?唔識做咪乜撚都唔好做囉 即刻Google搵下basic養貓資訊有無咁撚難?卡通入面啲貓飲奶 卡通入面多啦a夢識講野識飛添呀

不過我都承認一開始見到樓主咁on9所以態度係差咗啲 sorry
樓主家陣係咪準備聽日交畀當地義工?有咩打算

其實一個無養貓嘅人 無啦啦係唔會覺得隻貓係唔飲得牛奶架好唔好
仲有樓主一開始係俾水佢佢唔飲先比奶

老老實實 無養貓嘅人係點解會盡信卡通片內容 同埋點解會有種覺得貓飲得牛奶嘅念頭 喺咩都唔知嘅情況又會有啲咁嘅觀念? 咩都唔知我會問咗Google先囉

不過呢啲講到天荒地老都唔會有結論所以我唔再作評論啦 我只可以話上面語氣重咗唔單止係因為愛貓仲係因為佢係一條生命黎 唔想眼白白見到一條生命咁就byebye 講多次sorry同希望貓貓遇到好人家啦

樓上講左幾多次 一般人以為貓飲得奶?冇養過又冇諗住長養點會特登google 下飲唔飲得
真係辛苦了樓主 見有流浪貓好心照顧下佢都要比人屌
樓主買唔到貓砂
可以拎個大膠兜放啲泥/石仔
再放隻貓上去話佢知係廁所
佢就應該唔會四圍屙

之但係,嘔就點都會四圍嘔
樓主張地毯就....祝你好運

我聽日要翻學 唔知可以擺佢去邊 唔可以俾學校知 之前學校有狗 佢地call 咗類似愛協嘅黎捉走咗 然後就沒有然後了

有無好嘅roommate可以幫到手呀?或者外面會唔會有朋友幫到?
從風水嚟講,黑貓其實係代表唔好意頭

其實係誤解
黑貓佢本身有辟邪作用 只係佢鍾意痴係d唔乾淨地方
根據風水學黎講 樓主其實唔應該趕走佢
Btw其實普通無養貓既真係唔會知唔比得牛奶
樓主買唔到貓砂
佢就應該唔會四圍屙

邊到搵泥出黎
真係辛苦了樓主 見有流浪貓好心照顧下佢都要比人屌

佢又wa 人
出於一片好意洗唔洗咁撚惡
惡到以為隻貓死撚左係樓主手上
成班痴鳩線
同埋搵啲唔要嘅衫塞入個紙箱俾個窩佢
唔係佢跳上你張床之後啲虱就....
樓主買唔到貓砂
佢就應該唔會四圍屙

邊到搵泥出黎

草地
街上面

樓主家陣係咪準備聽日交畀當地義工?有咩打算

其實一個無養貓嘅人 無啦啦係唔會覺得隻貓係唔飲得牛奶架好唔好
仲有樓主一開始係俾水佢佢唔飲先比奶

老老實實 無養貓嘅人係點解會盡信卡通片內容 同埋點解會有種覺得貓飲得牛奶嘅念頭 喺咩都唔知嘅情況又會有啲咁嘅觀念? 咩都唔知我會問咗Google先囉

不過呢啲講到天荒地老都唔會有結論所以我唔再作評論啦 我只可以話上面語氣重咗唔單止係因為愛貓仲係因為佢係一條生命黎 唔想眼白白見到一條生命咁就byebye 講多次sorry同希望貓貓遇到好人家啦

其實如果一開始態度無乜野都唔會咁反擊你地嘅 因為樓主出於好心但俾你地咁圍屌其實真係好無辜
我會覺得係因為牛奶係一樣好正常嘅飲品 又唔係毒藥 所以先會覺得俾佢飲無問題
而覺得俾佢飲係無問題的話 又點會專登走去google呢
正如我講過 話如果係要餵砒霜就會專登查姐

btw 我都學多左野佢貓原來係唔飲得奶 同埋都好認同佢都係一條生命 係應該珍惜
樓主買唔到貓砂
佢就應該唔會四圍屙

邊到搵泥出黎

學校有無花槽之類?其實沙類texture嘅野佢地就會知道係廁所識屙
btw真係好黑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞