隻黑貓唔肯走點算

681 回覆
123 Like 97 Dislike
屌,頭兩頁啲猫奴唔見晒

班on9見咁多人屌佢地仲未潛水咩
肯定成班圍埋嬲嬲豬喇
貓撚請回答:
請問刺蝟唔可以食咩?常識黎唔好諗,即刻答
班貓撚真係癲㗎

即使個人大咗肚對貓敏感,班貓撚都prefer個人落咗個B嚟養貓

見到貓就扯哂旗發哂癲咁,真係好懷疑私底下有無搞啲貓

我就真係未見過人落仔因為要養貓既 至少我屋企人同埋朋友們有敏感都唔會落仔先 因為根本冇影響 生出黎健健康康 個bb 都冇見佢地對貓有敏感添 我唔知你係邊度見過呢d人喇
對貓好係因為佢地鍾意貓 正如你對一樣野好鍾意 你都會好狂熱 只係大家狂熱既野唔同
而你所講既愛到過火 唔係淨係養貓既人先會出現 每樣野都會有呢d 人

不過狂熱狂到過晒火先會咁黑人憎架姐
同埋呢個係貓POST 緊係屌貓撚啦 唔通屌其實野嘅愛好者咩

我係講緊你地一碌鳩打一船人

我明你意思 不過起碼我絕對唔係打一船人
因為我講嘅貓撚只係指果理痴晒線嘅人
其他正常嘅愛貓人士我係唔會用貓撚黎形容

同埋我自己都好鍾意貓狗呢D小動物
以前d人養貓俾飯佢咪又係咁食
樓主係on9

但啲貓奴仲撚on9 一味屌屌屌

樓主又唔係養開貓 撚知唔飲得奶咩

比著係你地見到野貓 唔好話比水佢飲
望都唔會望一眼啦垃圾

利申 有養貓
一有有位就入到咁盡
睇怕現實世界都係好撚慘
樓主好心做壞事?
貓唔飲得奶係你班貓奴嘅常識咋,你想多啲人知咪開post教囉,喺到屌屌屌。
成日用自己識嘅野去量度常識
我都唔知貓唔飲得牛奶
終於追哂post
睇住啲貓奴由頭柒到落尾
一入梨 見到樓主比貓飮牛奶已經O咀

不過既然有心救就快d揾人幫忙喇

梨乜撚野
其實我覺得樓主無錯
仲嘈緊

淨係想睇樓主roommate
貓撚請回答:
請問刺蝟唔可以食咩?常識黎唔好諗,即刻答

好得意
有親戚有養
有研究指出外國87%養貓家庭都有餵貓飲牛奶 如果外國d 貓飲左牛奶係會屙應該餵貓飲奶既百份比唔會咁高
Fennell, C. (1975). Some demographic characteristics of the domestic cat population in Great Britain with particular reference to feeding habits and the incidence of the feline urological syndrome. Journal of Small Animal Practice, 16(1‐12), 775-783.
另外飲奶會屙既原因係乳糖不耐症
亞洲人有超過80%都有呢種症狀既趨勢
而歐洲人只有1X%
而重點係 貓都有呢種趨勢
http://zh.m.wikipedia.org/zh-hk/乳糖不耐症
樓主果隻係外國貓種 飲奶有乳糖不耐症既機率應該遠低過亞洲貓種
所以果隻唔係亞洲貓 隻貓飲奶其實冇乜機會會屙
你班on9叫人google既貓奴自己google清楚先出黎屌人 唔好急住衝出黎柒啦 好難睇架嘛
利申:屋企有養貓 飲奶粉沖既奶 飲左成10年 隻貓12歲最近body check 一d 事都冇

奶粉奶同飲用飲成分唔同
人飲嘅奶 糖分好高下 重有好多添加制同消毒防腐
其實樓主好好嫁,唔好屌樓主啦
其實我覺得樓主無錯

同意
d人惡到
樓上班on9
自己無查清楚亂餵野食明明係自己錯,你出於好心又點撚樣,大撚曬呀,而家明顯係樓主做錯咪認囉,人地屌佢都好合理下話,我見個乞衣餓我殺左你隻狗比佢食又得唔得呀?咁我都係好心啫弱撚智

貓奴真係好戇鳩
老馮餵貓前要知道佢食得乜唔食得乜?
無養開貓又唔係留意開貓嘅會知道佢唔飲得牛奶?俾水佢又唔飲咪搵牛奶俾佢飲好正常
其實我覺得樓主無錯

同意
d人惡到

咁又唔係完全無錯既 一陣真係唔小心整死左隻貓佢都算係誤殺
但班貓奴真係極度on9 一入黎就屌屌屌 咁樣屌法有撚用咩
啲貓撚真係好痴線

開頭好似有人講到餵四碗奶好撚大件事,隻貓死咗未呀

死咗未死都即刻飛過英國探下佢啦,呢啲「常識」嚟架嘛

四碗吐出黎呢
呢個程況多數係因為隻貓太餓一次過啪太多而嘔番d出黎
而唔係對牛奶敏感, 對牛奶敏感唔會咁即時
呢d情況流浪貓狗多見, 因為佢地流浪開, 係慣左一有野食就食到盡既, 因為唔知食完一餐下餐幾時先有得食
所以你比幾多野食佢, 佢都同你啪盡, 其實佢一杯奶就飽架啦, 4杯奶人都嘔啦

以上呢d頭幾頭竟然無人講
係有養過貓對貓了解都知啦
你班偽貓奴識少少扮代表

查實一開頭鳩屌果班人都冇講過有養貓 我唔明點解有人會咁就話貓奴痴線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞