隻黑貓唔肯走點算

681 回覆
123 Like 97 Dislike

好撚得意
你屋企唔養得?

我起學校宿舍 同埋俾佢爪完之後都唔想理佢

屌你老母樓主擺明傻鳩都有人幫 你屋企唔養得 你起學校宿舍?起?起你老母臭閪啊起 你係唔係起棟學校宿舍養啊 你唔起香港 起撚完未啊屌你老母 字又唔撚識 唔識又唔撚識google 唔撚識你就一早開post問俾咩佢食 唔撚係柒完post上嚟攞正義感 好撚有愛心好叻叻 返去玩你嘅snapchat啦

痴撚左線?

我起學校宿舍 同埋俾佢爪完之後都唔想理佢

屌你老母樓主擺明傻鳩都有人幫 你屋企唔養得 你起學校宿舍?起?起你老母臭閪啊起 你係唔係起棟學校宿舍養啊 你唔起香港 起撚完未啊屌你老母 字又唔撚識 唔識又唔撚識google 唔撚識你就一早開post問俾咩佢食 唔撚係柒完post上嚟攞正義感 好撚有愛心好叻叻 返去玩你嘅snapchat啦

痴撚左線?

毒撚+貓奴真係恐佈

痴撚左線?

毒撚+貓奴真係恐佈

傻鳩
有研究指出外國87%養貓家庭都有餵貓飲牛奶 如果外國d 貓飲左牛奶係會屙應該餵貓飲奶既百份比唔會咁高
Fennell, C. (1975). Some demographic characteristics of the domestic cat population in Great Britain with particular reference to feeding habits and the incidence of the feline urological syndrome. Journal of Small Animal Practice, 16(1‐12), 775-783.
另外飲奶會屙既原因係乳糖不耐症
亞洲人有超過80%都有呢種症狀既趨勢
而歐洲人只有1X%
而重點係 貓都有呢種趨勢
http://zh.m.wikipedia.org/zh-hk/乳糖不耐症
樓主果隻係外國貓種 飲奶有乳糖不耐症既機率應該遠低過亞洲貓種
所以果隻唔係亞洲貓 隻貓飲奶其實冇乜機會會屙
你班on9叫人google既貓奴自己google清楚先出黎屌人 唔好急住衝出黎柒啦 好難睇架嘛
利申:屋企有養貓 飲奶粉沖既奶 飲左成10年 隻貓12歲最近body check 一d 事都冇

d貓撚好柒
一句講晒 貓奴就係on撚9
睇完post先知貓飲奶會有事
有研究指出外國87%養貓家庭都有餵貓飲牛奶 如果外國d 貓飲左牛奶係會屙應該餵貓飲奶既百份比唔會咁高
Fennell, C. (1975). Some demographic characteristics of the domestic cat population in Great Britain with particular reference to feeding habits and the incidence of the feline urological syndrome. Journal of Small Animal Practice, 16(1‐12), 775-783.
另外飲奶會屙既原因係乳糖不耐症
亞洲人有超過80%都有呢種症狀既趨勢
而歐洲人只有1X%
而重點係 貓都有呢種趨勢
http://zh.m.wikipedia.org/zh-hk/乳糖不耐症
樓主果隻係外國貓種 飲奶有乳糖不耐症既機率應該遠低過亞洲貓種
所以果隻唔係亞洲貓 隻貓飲奶其實冇乜機會會屙
你班on9叫人google既貓奴自己google清楚先出黎屌人 唔好急住衝出黎柒啦 好難睇架嘛
利申:屋企有養貓 飲奶粉沖既奶 飲左成10年 隻貓12歲最近body check 一d 事都冇

d貓撚好柒

我冇養貓狗 但知狗唔食得朱古力
但就未聽過貓唔飲得奶
成班鍵盤戰士 淨係識係鍵盤屌鳩人
樓主洗鬼同班垃圾講SORRY咩
我見你個個POST都係道歉 唔撚洗理鳩班垃圾架
留名
追撚左廿幾頁 嘈黎嘈去都係果幾個point

不如教下樓主點照顧啦 頭先有個英國巴打話幫手

利申冇養貓 幫手推post

但就未聽過貓唔飲得奶

Same
屋企有四隻貓,有聽過貓唔飲得奶,仲聽過貓唔食得菜唔食得殼麥唔食得呢樣唔食得o個樣,基本上d 人講到淨係食得貓糧同烚雞咁款。

我阿媽就話: on9,細細個養貓"不"多兜飯撈d 魚撈d 雞都係咁食,d 貓自己通山跑,撚會咁揀擇 (大概意思係咁,自己filter 番d 粗口)

利申: 餵開乾糧,得閒有奶都會畀d 貓飲,有隻貓好中意偷菜食,餵過飯撈雞 d 貓淨係揀曬d 雞黎食。一隻二隻肥獅大隻一拳打撚死你
而家先知貓唔飲得奶 長知識了

痴撚左線?

毒撚+貓奴真係恐佈

傻鳩

有病睇醫生啦傻鳩
樓主辛苦晒 比咁多人屌 慢慢黎啦
貓奴真係痴撚線
以為個世界圍住佢地轉

貓梗係唔係唔飲得奶啦,不過唔啱人飲嘅牛奶囉好似,話晒貓都係哺乳類 冇理由唔飲得奶

但就未聽過貓唔飲得奶

Same

same
啲貓奴煩撚過西 全部痴撚晒線周鳩圍屌

貓梗係唔係唔飲得奶啦,不過唔啱人飲嘅牛奶囉好似,話晒貓都係哺乳類 冇理由唔飲得奶

邊有話飲得唔飲得
係唔鐘意飲姐
加啲favour落牛奶到飲到lam lam 脷添呀
屌你老尾一入黎就見到班貓奴屌人,

你老尾人地未養過點撚知邊D唔食得,邊D食得,

呢個情況正如你入間新公司,全公司上下都屌你唔識呢樣唔識果樣

屌你老尾一入黎就見到班貓奴屌人,

你老尾人地未養過點撚知邊D唔食得,邊D食得,

呢個情況正如你入間新公司,全公司上下都屌你唔識呢樣唔識果樣

正如波台班人一樣 第一次上黎就要人地識曬高登全部歷史文化潮文 一鳩樣
我上撚左十年都冇可能識曬喇 何況d 新人

邊有話飲得唔飲得
係唔鐘意飲姐
加啲favour落牛奶到飲到lam lam 脷添呀

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞