隻黑貓唔肯走點算

681 回覆
123 Like 97 Dislike
留名
話就話班痴線貓奴屌人屌得太撚惡啫
你地又唔洗屌返佢地十鳩幾版掛
屌到成個post來來去去其實得一兩頁內容
好撚多傻鳩入黎乜post都唔追直接係度話樓主on9乜乜乜
好撚柒
樓主辛苦哂 第一個post就被人屌到上天花板
不過樓主真係好好脾氣
見到樓主心地咁好都俾人屌
我都想屌埋一份
真係唔怪得啲人覺得香港人好mean 做錯左提返佢咪得
洗唔洗成班係度屌 明知有問題突登就話抵屌
成班痴線佬
支持樓主
班貓奴都on9
真心唔知貓唔飲得奶
因為好多卡通片都灌輸貓=飲奶
反而狗唔食得朱古力我就知
追哂咁多頁

樓主真心好脾氣 俾班猫撚瘋狂追屌都咁好禮貌

仲有d波台狗借d意屌埋一份
真心唔知貓唔飲得奶
因為好多卡通片都灌輸貓=飲奶
反而狗唔食得朱古力我就知

Tom and Jerry 成日都飲奶

由細睇到大
支持樓主
支持嗰啲都弱智嘅 樓主自己話喂牛奶就嘔 個個都話牛奶唔飲得嚴重會死 樓主仲死撐話屋企隻貓飲牛奶
第一隻隻貓環境唔同腸胃承受能力都唔同 第二年齡都有影響 貓飲開寵物用羊奶粉 牛奶係消化唔到嘔到脫水
人哋食開毒品唔食咁你係咪照食?
有研究指出外國87%養貓家庭都有餵貓飲牛奶 如果外國d 貓飲左牛奶係會屙應該餵貓飲奶既百份比唔會咁高
Fennell, C. (1975). Some demographic characteristics of the domestic cat population in Great Britain with particular reference to feeding habits and the incidence of the feline urological syndrome. Journal of Small Animal Practice, 16(1‐12), 775-783.
另外飲奶會屙既原因係乳糖不耐症
亞洲人有超過80%都有呢種症狀既趨勢
而歐洲人只有1X%
而重點係 貓都有呢種趨勢
http://zh.m.wikipedia.org/zh-hk/乳糖不耐症
樓主果隻係外國貓種 飲奶有乳糖不耐症既機率應該遠低過亞洲貓種
所以果隻唔係亞洲貓 隻貓飲奶其實冇乜機會會屙
你班on9叫人google既貓奴自己google清楚先出黎屌人 唔好急住衝出黎柒啦 好難睇架嘛
利申:屋企有養貓 飲奶粉沖既奶 飲左成10年 隻貓12歲最近body check 一d 事都冇

奶粉奶同飲用飲成分唔同
人飲嘅奶 糖分好高下 重有好多添加制同消毒防腐

咁你想講咩呢其實
你又知人地英國奶點做
一d唔sure既野就出少句聲啦
以我所知貓飲人飲得既奶係唔會死的, 最多屙

唔係針對你回應

過多嘅糖分對動物身體係壞事

加上你隻貓可以飲到10年係因為佢係家貓 長期小量飲用,腸道產生乳糖酶先可以飲用

貓飲人奶 尤其幼貓係會屙至死 對身體一啲好處都無

只係好多人睇卡通片就當真 人當然係會無知 但用無知一點作合理解釋 將件事合理化就有問題

google真係唔費時 希望大家唔好隨便比街貓飲奶
樓主做下好心都被屌左廿頁
貓奴真係好撚癲
要預全世界都識照顧貓
一入梨 見到樓主比貓飮牛奶已經O咀

不過既然有心救就快d揾人幫忙喇

梨? 你老母 block
咁屌法仲邊有人夠膽幫手
不斷屌又冇建議

下次樓主應該由得隻貓餓住先 逐項Google好先掂佢
慘在專登買貓糧都有人覺得對隻貓未夠好 記得Google埋貓糧邊隻少啲味精

見到張貓糧圖都第一時間諗班癲狗會唔會又屌話呢d貓糧cheap/多味精云云
睇完頭兩頁啲留言,唔知仲以為樓豬殺撚左隻貓
唔追post嘅話以為樓主殺撚左隻貓

btw依家點?
成班on9貓奴 屌晒你地老母
有研究指出外國87%養貓家庭都有餵貓飲牛奶 如果外國d 貓飲左牛奶係會屙應該餵貓飲奶既百份比唔會咁高
Fennell, C. (1975). Some demographic characteristics of the domestic cat population in Great Britain with particular reference to feeding habits and the incidence of the feline urological syndrome. Journal of Small Animal Practice, 16(1‐12), 775-783.
另外飲奶會屙既原因係乳糖不耐症
亞洲人有超過80%都有呢種症狀既趨勢
而歐洲人只有1X%
而重點係 貓都有呢種趨勢
http://zh.m.wikipedia.org/zh-hk/乳糖不耐症
樓主果隻係外國貓種 飲奶有乳糖不耐症既機率應該遠低過亞洲貓種
所以果隻唔係亞洲貓 隻貓飲奶其實冇乜機會會屙
你班on9叫人google既貓奴自己google清楚先出黎屌人 唔好急住衝出黎柒啦 好難睇架嘛
利申:屋企有養貓 飲奶粉沖既奶 飲左成10年 隻貓12歲最近body check 一d 事都冇

奶粉奶同飲用飲成分唔同
人飲嘅奶 糖分好高下 重有好多添加制同消毒防腐

咁你想講咩呢其實
你又知人地英國奶點做
一d唔sure既野就出少句聲啦
以我所知貓飲人飲得既奶係唔會死的, 最多屙

唔係針對你回應

過多嘅糖分對動物身體係壞事

加上你隻貓可以飲到10年係因為佢係家貓 長期小量飲用,腸道產生乳糖酶先可以飲用

貓飲人奶 尤其幼貓係會屙至死 對身體一啲好處都無

只係好多人睇卡通片就當真 人當然係會無知 但用無知一點作合理解釋 將件事合理化就有問題

google真係唔費時 希望大家唔好隨便比街貓飲奶

其實卡通片無錯,貓B係飲得奶,卡通片通常都係執到貓B,係我地誤會做成年都飲得姐

利申 google,無養貓,重裝甲頭盔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞