隻黑貓唔肯走點算

681 回覆
123 Like 97 Dislike
支持樓主
好撚on9 成班貓撚係到屌屌屌
我夠無養過貓 我夠唔知佢唔飲得奶
講到常識咁撚樣 無養貓或者無諗過養嘅人 無啦啦會唔會走去睇點養佢啊
奶又唔係毒藥 無啦啦撚知佢會唔飲得咩 你話俾砒霜佢食就抵屌姐 成班on99

班貓奴on9係常識

但係有時係會on9到令你燥

常識都無學人屌其他貓奴
你班垃圾返大陸耕田啦屌你老母

你老母人人俾人屌就係常識啦
無養貓嘅人學養貓嘅方法做乜柒

你估個撚個好似你地咁當d貓係寶啊

常識都無學人屌其他貓奴

貓撚特別on9
從風水嚟講,黑貓其實係代表唔好意頭

屌你老母臭閪
嘈咩姐 樓主'傷害'左貓貓 佢做咩都會被班貓奴屌架啦
哩頭又話「唔識寧願你咩都唔做」,轉頭又會屌「你覺得隻貓會無啦啦走入黎?唔照顧下都on99」
傻仔 係到講貓十之八九比人屌 下次唔好隨便post 我上次無執貓都比人屌
成班on9貓奴 屌晒你地老母

果班係無養貓既貓癡漢

咪撚侮辱有常識既貓奴

仲大戰緊
變罵戰post
btw如果我無睇錯,樓主係肥婆
下次唔好啦
其實我覺得唔應該係咁屌樓主,起碼佢又唔係有心,貓仔都冇事。 不過無知真係有時畀佢害死
btw 樓主應該冇喂朱古力畀佢呀
其實樓主好撚慘
好心照顧下就俾人屌到一棟都冇
我係你見到班仆街起勢屌就掟返佢出街再補張圖

仲有屌人冇常識果班
未養過貓點知佢唔飲得奶
當正個個都養貓專家

常識都無學人屌其他貓奴

貓撚特別on9

所以咪俾人屌到啪啪聲
你咪撚叫d政府流浪動物組織捉走去

係就搵義工gp或獨立義工救佢

你再咁屌樓主可能佢真係叫啲政府流浪動物組織捉返去
成班又黎無知當擋箭牌, 下次比人用朱古力餵你d 狗就聽仆街
貓奴講咁多話不如幫樓主收留隻貓做好過啦
一鍵留名
有研究指出外國87%養貓家庭都有餵貓飲牛奶 如果外國d 貓飲左牛奶係會屙應該餵貓飲奶既百份比唔會咁高
Fennell, C. (1975). Some demographic characteristics of the domestic cat population in Great Britain with particular reference to feeding habits and the incidence of the feline urological syndrome. Journal of Small Animal Practice, 16(1‐12), 775-783.
另外飲奶會屙既原因係乳糖不耐症
亞洲人有超過80%都有呢種症狀既趨勢
而歐洲人只有1X%
而重點係 貓都有呢種趨勢
http://zh.m.wikipedia.org/zh-hk/乳糖不耐症
樓主果隻係外國貓種 飲奶有乳糖不耐症既機率應該遠低過亞洲貓種
所以果隻唔係亞洲貓 隻貓飲奶其實冇乜機會會屙
你班on9叫人google既貓奴自己google清楚先出黎屌人 唔好急住衝出黎柒啦 好難睇架嘛
利申:屋企有養貓 飲奶粉沖既奶 飲左成10年 隻貓12歲最近body check 一d 事都冇

仲有幾隻傻鳩入黎吠

班傻鳩google得咁詳細

一開頭班傻鳩無常識亂鳩up 又屌樓主
以前養過隻貓由細到大都係成日飲奶
有得飲奶仲超開心
養到超老先去左
正評樓主先

其實卡通片無錯,貓B係飲得奶,卡通片通常都係執到貓B,係我地誤會做成年都飲得姐

利申 google,無養貓,重裝甲頭盔

唔識咪亂up

Google search "kittens lactase"

頭幾個entries已經好consistent,貓B係有lactase,少量貓成左年都會有
只係無必要餵牛奶

餵埋比你食,兩篇都有提lactase,唔係鳩up文
http://pets.webmd.com/cats/guide/cats-and-dairy-get-the-facts?page=2
http://www.cat-world.com.au/can-cats-drink-milk

利申 google,無養貓,重裝甲鈦合金頭盔

好撚得意
你屋企唔養得?

我起學校宿舍 同埋俾佢爪完之後都唔想理佢

屌你老母樓主擺明傻鳩都有人幫 你屋企唔養得 你起學校宿舍?起?起你老母臭閪啊起 你係唔係起棟學校宿舍養啊 你唔起香港 起撚完未啊屌你老母 字又唔撚識 唔識又唔撚識google 唔撚識你就一早開post問俾咩佢食 唔撚係柒完post上嚟攞正義感 好撚有愛心好叻叻 返去玩你嘅snapchat啦

做乜撚野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞