隻黑貓唔肯走點算

681 回覆
123 Like 97 Dislike
我就未試過比貓飲4碗牛奶 不過平時食蛋糕d cream 佢都有食 可能食得唔多 又冇乜事

因住一陣又比人屌 佢地覺得你唔識佢識既野就係無知架啦

呢d人真係最撚噁心
樓主仲慘過隻貓
無知一問 我阿婆死前養左四隻貓 由細餵我地飲開嘅牛奶俾佢地飲 點解隻隻都有十幾年命既
利申 我自己本人無養貓

等睇貓撚屌埋你過左身既呀婆

Rip
人哋無心之失改撚咪算囉,道歉?

你估你係隻貓呀

無知係罪?好,下次有人喺街有事而你冇急救知識幫唔到人嘅話,去切腹啦

其實貓貓冇事就無謂屌樓主啦,樓主唔知貓唔飲得牛奶,餵左呢件事根本係不可抗力,講真唔餵都餵左,不如教下人應該點做,樓主下次知點搞好過啦

神級馬後炮
依家個重點係,正常冇呢方面知識既人,係隻貓唔飲水既前題下,唔覺得飲奶無問題,更加唔會aware到呢個係"亂黎"

唔知唔緊要,等啊叔屌撚醒你個柒頭皮,姐係你新開工唔撚識落單寫返佢地用開既文字,你盡量寫好每張單,然後廚房佬屌到你殺撚左佢地全家,你唔撚識落單就咪撚落啦,去google下先啦

無做過 唔知 唔識 無經驗 唔代表可以亂黎

你知唔知自己講緊乜

唉 好聲好氣都要用咁既態度
阿叔? 你貴庚
都係個句 你個例子唔知表達啲
完全兩回事
其實係咪阿叔你個人不愉快經歷?

你唔明我想表達咩就等我呢個柒頭皮舉返個例

一個人係街過馬路俾車撞飛左
呢個情況係唔應該亂郁動傷者
一班師奶阿叔好心移開佢上路面
佢地無接觸救護經驗無呢方面常識
佢地無「aware到係亂黎」
但實情佢地隨時好心做壞事
害死一條人命
害死一條人命 好心做壞事

樓主呢件事當然無咁嚴重
但 阿叔 呢個世界上好多事無知真係唔代表無錯架

啱啦,識用個咁極端既例子,最尾加返句當然無咁嚴重

照上面班垃圾貓奴,班師奶應該由得個傷者死

從來無話過無知=無錯,只係唔洗好撚似上面班垃圾貓奴屌到人地殺左佢地全家咁,又零建議 

細侄悟性咁低,好難溝通wor

照道理 係應該打999求助
而樓主呢件事最理想係貓唔飲水之後
應該搵人求助先

至少你
頭先就不斷話唔知唔識就係無錯
宜家又話無
而且三句唔埋兩句粗口加人身攻擊
真係唔知邊個難溝通

最後
我從來都係針對你講緊唔知就等如無錯呢樣野討論
至於貓奴們屌得係咪太過份
已經好多巴打評論左我無必要加把口

點樣照道理法? 999細細個就有教,貓飲奶細細個睇叮噹都有見到,所以樓主照道理都係比左奶佢飲先

閱讀理解拎F?

你自己都識講三句唔埋兩句粗口加人身攻擊難受,咁樓主有心收留隻貓又比人屌到咁樣,佢有幾難受?

成件事係圍繞緊貓奴們係咪屌得太過份,點撚樣又割席唔關你條撚樣事啊?無可口非,好心你唔好衝出嚟柒啦
入黎睇到班痴撚線貓奴俾人屌足幾頁就覺得好撚爽
正常唔接觸寵物嘅人
邊會知貓唔飲得奶
屌係睇卡通d貓都係飲奶架啦
好地地撚知唔飲得咩
好地地又點撚會google
嘩,屌你老母,D貓撚惡過狗
正常唔接觸寵物嘅人
邊會知貓唔飲得奶
好地地撚知唔飲得咩

我係貓奴都睇唔過眼 樓上班友咁屌法咪整臭貓奴個朵
應該搵人求助先

係啦係啦,最撚叻豬係你呢啲事後孔明啦

你都戇撚柒鳩
正常人如果佢平時冇留意開寵物field的knowledge 又點可以當佢係comment sense? 唔知仲可以比撚人話,真係惡撚到呢
無做過咪唔知囉,Freshgrad 0工作經驗又走去搵份要3年工作經驗?

有時啲野唔係你一句無做過就可以理直氣壯話唔知就當合情理既

戇撚柒鳩

忍唔住覆下
其實你知唔知自己講緊乜柒?
「唔知仲可以俾人話」
現實係 係好多事情上無知都係一種罪
而你舉FG搵工個例子更加唔知你想表達咩
最後 其實加咁多句粗口無助你去說服到人

就返呢件事 代入返貓奴角度諗
佢地激動都無可口非
咁宜家屌完樓主又道曬歉又討論埋點處理
咪當經一事蔡一智囉

神級馬後炮
依家個重點係,正常冇呢方面知識既人,係隻貓唔飲水既前題下,唔覺得飲奶無問題,更加唔會aware到呢個係"亂黎"

唔知唔緊要,等啊叔屌撚醒你個柒頭皮,姐係你新開工唔撚識落單寫返佢地用開既文字,你盡量寫好每張單,然後廚房佬屌到你殺撚左佢地全家,你唔撚識落單就咪撚落啦,去google下先啦

你知唔知自己講緊乜

唉 好聲好氣都要用咁既態度
阿叔? 你貴庚
都係個句 你個例子唔知表達啲
完全兩回事
其實係咪阿叔你個人不愉快經歷?

你唔明我想表達咩就等我呢個柒頭皮舉返個例

一個人係街過馬路俾車撞飛左
呢個情況係唔應該亂郁動傷者
一班師奶阿叔好心移開佢上路面
佢地無接觸救護經驗無呢方面常識
佢地無「aware到係亂黎」
但實情佢地隨時好心做壞事
害死一條人命
害死一條人命 好心做壞事

樓主呢件事當然無咁嚴重
但 阿叔 呢個世界上好多事無知真係唔代表無錯架

戇鳩
日撚日睇電視都會見到有教人唔好亂郁傷者(特別係有新聞個排)
但係我細個日撚日睇卡通 就見到有人餵貓飲奶

咁你答我邊個係常識
應該搵人求助先

點算越來越覺得佢得意 唔捨得佢走

巴打如果想長養,最好就買過啲糧唔好餵偉嘉(超市買到果堆糧都唔好),因為好多味精好易食到貓貓腎出事,依家頂住檔先冇問題

從來無話過無知=無錯,只係唔洗好撚似上面班垃圾貓奴屌到人地殺左佢地全家咁,又零建議 

應該搵人求助先

至少你
宜家又話無
真係唔知邊個難溝通

最後

點樣照道理法? 999細細個就有教,貓飲奶細細個睇叮噹都有見到,所以樓主照道理都係比左奶佢飲先

閱讀理解拎F?

你自己都識講三句唔埋兩句粗口加人身攻擊難受,咁樓主有心收留隻貓又比人屌到咁樣,佢有幾難受?

成件事係圍繞緊貓奴們係咪屌得太過份,點撚樣又割席唔關你條撚樣事啊?無可口非,好心你唔好衝出嚟柒啦

當我衝出黎柒 愚子不可教啦

但一 我無份大大力屌樓主
二 我並非貓奴
三 我淨係講過一句理解貓奴既憤怒
但並無認同過佢地屌到咁盡

咁借問我何來割席?

我由頭到尾都係純粹覺得你地因住件事可以推論到
「一個人唔知唔識就係無錯」- 呢樣野有問題
而表達返幾句
如果你堅持己見我都無話可說

最後我唔敢講我閱讀理解好好
但至少應該比你好
我就未試過比貓飲4碗牛奶 不過平時食蛋糕d cream 佢都有食 可能食得唔多 又冇乜事

呢d人真係最撚噁心

我已經睇清楚呢度係吹水台既post
其實依家呢種人咪就係波台果班人既風氣
未睇過佢個圍爐台既所謂潮文就話你新會員 好似個個舊會員都會識曬高登每一個post 咁款 我自己就上左高登十年 真係未睇過佢地講既所謂潮文 亦唔覺果編係潮文級數既文 對比起一哥焗豬 百事有可樂 一乾三濕 既潮文 佢地講果d 根本冇得比
我唔係否定曬佢地波台既文化 但係呢種扮曬老屎忽 排斥其他唔鍾意佢地文化既行為真係好撚嘔心 成日話人細蚊仔 小朋友 最撚小朋友就係佢地自己 一唔岩佢心水就係其他台搞亂檔 仲以為好威 話自己撚狗 但係我見佢地係其他台既post 都有唔識又衝出黎柒既moment 就好似琴日有個日本中學生選美post 咁 人地日本有個地區係叫中國 然後果個波台既友仔衝出黎柒 話 日本選美又關中國事 笑鳩人樓主 但係其實係佢自己無知 拿 無知唔緊要架 最多咪笑兩佢下 但係佢地波台見到人地唔知d 野 就好似殺人放火咁嚴重 四圍話人小朋友 細蚊仔 新會員 真係極之雙重標準 好撚嘔心
正常唔接觸寵物嘅人
邊會知貓唔飲得奶
好地地撚知唔飲得咩

我係貓奴都睇唔過眼 樓上班友咁屌法咪整臭貓奴個朵

愛貓其實冇問題
我都覺d貓好可愛 但係冇諗過養 所以唔會有養貓嘅知識
但係愛貓愛戇鳩就真係戇鳩

應該搵人求助先

至少你
宜家又話無
真係唔知邊個難溝通

最後

閱讀理解拎F?

二 我並非貓奴

咁借問我何來割席?

而表達返幾句

但至少應該比你好

係啦,唔關你事啦
咁你行開啦,好冇呀?

呢d人真係最撚噁心

我已經睇清楚呢度係吹水台既post
其實依家呢種人咪就係波台果班人既風氣
未睇過佢個圍爐台既所謂潮文就話你新會員 好似個個舊會員都會識曬高登每一個post 咁款 我自己就上左高登十年 真係未睇過佢地講既所謂潮文 亦唔覺果編係潮文級數既文 對比起一哥焗豬 百事有可樂 一乾三濕 既潮文 佢地講果d 根本冇得比
我唔係否定曬佢地波台既文化 但係呢種扮曬老屎忽 排斥其他唔鍾意佢地文化既行為真係好撚嘔心 成日話人細蚊仔 小朋友 最撚小朋友就係佢地自己 一唔岩佢心水就係其他台搞亂檔 仲以為好威 話自己撚狗 但係我見佢地係其他台既post 都有唔識又衝出黎柒既moment 就好似琴日有個日本中學生選美post 咁 人地日本有個地區係叫中國 然後果個波台既友仔衝出黎柒 話 日本選美又關中國事 笑鳩人樓主 但係其實係佢自己無知 拿 無知唔緊要架 最多咪笑兩佢下 但係佢地波台見到人地唔知d 野 就好似殺人放火咁嚴重 四圍話人小朋友 細蚊仔 新會員 真係極之雙重標準 好撚嘔心

排下版好冇
好難睇

好撚得意
你屋企唔養得?

我起學校宿舍 同埋俾佢爪完之後都唔想理佢

屌你老母樓主擺明傻鳩都有人幫 你屋企唔養得 你起學校宿舍?起?起你老母臭閪啊起 你係唔係起棟學校宿舍養啊 你唔起香港 起撚完未啊屌你老母 字又唔撚識 唔識又唔撚識google 唔撚識你就一早開post問俾咩佢食 唔撚係柒完post上嚟攞正義感 好撚有愛心好叻叻 返去玩你嘅snapchat啦

應該搵人求助先

至少你
宜家又話無
真係唔知邊個難溝通

最後

閱讀理解拎F?

二 我並非貓奴

咁借問我何來割席?

而表達返幾句

但至少應該比你好

係係係,中間超人
頂綠色安全帽戴得好好

邊一句說話我有講,一個人唔知唔識就係無錯

Goodest reading!

柒撚到,唔洗咁嬲wor,細侄 

點算越來越覺得佢得意 唔捨得佢走

巴打如果想長養,最好就買過啲糧唔好餵偉嘉(超市買到果堆糧都唔好),因為好多味精好易食到貓貓腎出事,依家頂住檔先冇問題

其實樓主係咪曲線收兵
應該搵人求助先

其實事後孔明唔係咁用
如果我話 樓主唔理佢唔貼上黎連登咪唔會俾人屌囉
咁就係事後孔明
我個句 其實係建議
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞