隻黑貓唔肯走點算

681 回覆
123 Like 97 Dislike
其實會唔會係家貓跑左出黎?咁肥又唔驚人
不如post上當地多人啲既facebook 群問下有無走失?
屌樓主好撚慘 林善得濟比d痴線毒撚發洩哂係你身上
道哂歉都仲可以屌 天寒地凍搵人收留有咩問題 屌你老母都on撚99
岩岩先追完post
樓主唔好太擔心隻貓 早啲訓啦
樓主加油
快D幫到貓貓搵到屋企

咁餵咩好

咩都唔識咪喂水算囉
餓一日洗食咩第二日出去買糧或者問人借糧
點解咁唔謹慎餵之前唔google下

老老豆豆
一直以為貓飲得牛奶(無養過貓既人既角度)
唔明有咩咁好屌
你估個個都養過貓咩 樓主又唔係特登想殺佢

咪係
唔係隻隻貓都受到乳糖 你比完奶仲餵面包都只係嘔算好
睇到香港人真係壓力孖大
殺佢老母可能都冇咁嬲
樓主邊個town
我呢面呢兩日唔算好凍架wor
係咪咁所以冇貓入黎逼寒
下次見到小動物,
任何人食嘅嘢都Google下食唔食得,
我覺得動物唔適合食大部份人食嘅嘢都要列入必須知道嘅常識之一

餵奶情有可原
因為實在太多濕鳩卡通或者電視劇見到貓就餵奶

經一事長一智啦,
緣份一場,你養唔到嘅就惟有幫佢搵個好主人
咁得閒畫滿個背景變做白色
去搵下唔同既group啦我屌你老母

Agger
心懷不軌但能力/知識好嘅人
心地善良但能力/知識不足嘅人

兩者都係同樣致命

好多嘢唔係一句唔知就駁到,何況關乎條生命

將淡水龜「放生」落海水嘅人,
佢地一句「唔知」你地又會唔會屌?

利申:唔係針對樓主,我見樓主之後都知錯,
我係講緊上面一堆「懶係寛容撚」
樓主我屌你老母 垃圾00後
絲打間房好快會比毒撚貓攻佔
樓主
樓主好慘 比人咁屌法
養貓養狗班人真係特別惡
心懷不軌但能力/知識好嘅人
心地善良但能力/知識不足嘅人

兩者都係同樣致命

好多嘢唔係一句唔知就駁到,何況關乎條生命

將淡水龜「放生」落海水嘅人,
佢地一句「唔知」你地又會唔會屌?

利申:唔係針對樓主,我見樓主之後都知錯,
我係講緊上面一堆「懶係寛容撚」

絕大部份人都冇講過樓豬冇做錯到
講佢做錯之餘仲教佢下次應該點做添
但係某部份人講到樓豬殺人放火咁就好撚on9 咁姐 咁屌法 下次想救人都唔敢喇 原來救人係會比人屌到傻收場既
唔係個個人都有養貓嘅經驗
樓主好心收留隻貓 唔識野餵錯佢飲牛奶係佢錯

屌人邊個唔識屌
頭果幾件貓奴 連email都唔撚留低比樓主 有突發事情搵邊個問到?根本好心幫極有限
開口埋口屌左先又冇實際上行動 仲要嚇鳩細路
比你班垃圾回完 其他未養過貓嘅人睇完依個po都唔撚敢再收養啦
成班虛偽到
有研究指出外國87%養貓家庭都有餵貓飲牛奶 如果外國d 貓飲左牛奶係會屙應該餵貓飲奶既百份比唔會咁高
Fennell, C. (1975). Some demographic characteristics of the domestic cat population in Great Britain with particular reference to feeding habits and the incidence of the feline urological syndrome. Journal of Small Animal Practice, 16(1‐12), 775-783.
另外飲奶會屙既原因係乳糖不耐症
亞洲人有超過80%都有呢種症狀既趨勢
而歐洲人只有1X%
而重點係 貓都有呢種趨勢
http://zh.m.wikipedia.org/zh-hk/乳糖不耐症
樓主果隻係外國貓種 飲奶有乳糖不耐症既機率應該遠低過亞洲貓種
所以果隻唔係亞洲貓 隻貓飲奶其實冇乜機會會屙
你班on9叫人google既貓奴自己google清楚先出黎屌人 唔好急住衝出黎柒啦 好難睇架嘛
利申:屋企有養貓 飲奶粉沖既奶 飲左成10年 隻貓12歲最近body check 一d 事都冇
以前睇Tom and Jerry
Tom成日都飲奶 有時仲同隻老鼠爭
我係睇左呢個post先知貓唔飲得奶
有研究指出外國87%養貓家庭都有餵貓飲牛奶 如果外國d 貓飲左牛奶係會屙應該餵貓飲奶既百份比唔會咁高
Fennell, C. (1975). Some demographic characteristics of the domestic cat population in Great Britain with particular reference to feeding habits and the incidence of the feline urological syndrome. Journal of Small Animal Practice, 16(1‐12), 775-783.
另外飲奶會屙既原因係乳糖不耐症
亞洲人有超過80%都有呢種症狀既趨勢
而歐洲人只有1X%
而重點係 貓都有呢種趨勢
http://zh.m.wikipedia.org/zh-hk/乳糖不耐症
樓主果隻係外國貓種 飲奶有乳糖不耐症既機率應該遠低過亞洲貓種
所以果隻唔係亞洲貓 隻貓飲奶其實冇乜機會會屙
你班on9叫人google既貓奴自己google清楚先出黎屌人 唔好急住衝出黎柒啦 好難睇架嘛
利申:屋企有養貓 飲奶粉沖既奶 飲左成10年 隻貓12歲最近body check 一d 事都冇

洗撚同班井底癲狗認真咩
班養貓撚真係痴線 好似邪教咁撚樣

所以班貓義工咪咁乞人憎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞