隻黑貓唔肯走點算

681 回覆
123 Like 97 Dislike
班養貓撚真係痴線 好似邪教咁撚樣

所以班貓義工咪咁乞人憎

真係痴撚線 香港有事又唔見佢地咁撚惡
一講到貓就亂撚咁吠
一入梨 見到樓主比貓飮牛奶已經O咀

不過既然有心救就快d揾人幫忙喇

所以班貓義工咪咁乞人憎

一講到貓就亂撚咁吠

有研究指出外國87%養貓家庭都有餵貓飲牛奶 如果外國d 貓飲左牛奶係會屙應該餵貓飲奶既百份比唔會咁高
Fennell, C. (1975). Some demographic characteristics of the domestic cat population in Great Britain with particular reference to feeding habits and the incidence of the feline urological syndrome. Journal of Small Animal Practice, 16(1‐12), 775-783.
另外飲奶會屙既原因係乳糖不耐症
亞洲人有超過80%都有呢種症狀既趨勢
而歐洲人只有1X%
而重點係 貓都有呢種趨勢
http://zh.m.wikipedia.org/zh-hk/乳糖不耐症
樓主果隻係外國貓種 飲奶有乳糖不耐症既機率應該遠低過亞洲貓種
所以果隻唔係亞洲貓 隻貓飲奶其實冇乜機會會屙
你班on9叫人google既貓奴自己google清楚先出黎屌人 唔好急住衝出黎柒啦 好難睇架嘛
利申:屋企有養貓 飲奶粉沖既奶 飲左成10年 隻貓12歲最近body check 一d 事都冇

仲有幾隻傻鳩入黎吠
有研究指出外國87%養貓家庭都有餵貓飲牛奶 如果外國d 貓飲左牛奶係會屙應該餵貓飲奶既百份比唔會咁高
Fennell, C. (1975). Some demographic characteristics of the domestic cat population in Great Britain with particular reference to feeding habits and the incidence of the feline urological syndrome. Journal of Small Animal Practice, 16(1‐12), 775-783.
而歐洲人只有1X%
http://zh.m.wikipedia.org/zh-hk/乳糖不耐症
樓主果隻係外國貓種 飲奶有乳糖不耐症既機率應該遠低過亞洲貓種
你班on9叫人google既貓奴自己google清楚先出黎屌人 唔好急住衝出黎柒啦 好難睇架嘛
利申:屋企有養貓 飲奶粉沖既奶 飲左成10年 隻貓12歲最近body check 一d 事都冇

仲有幾隻傻鳩入黎吠

班傻鳩google得咁詳細
而歐洲人只有1X%

仲有幾隻傻鳩入黎吠

班傻鳩google得詳細

梨你老母咩
腳趾
將腳趾圖交出黎
咁屌法仲邊有人夠膽幫手
不斷屌又冇建議

下次樓主應該由得隻貓餓住先 逐項Google好先掂佢
慘在專登買貓糧都有人覺得對隻貓未夠好 記得Google埋貓糧邊隻少啲味精
見到班癲嘅貓奴,真係好high.
比著係我,第一時間call 愛協捉走佢俾你班見到貓就叫春嘅貓奴一路屌,真係一種享受。

所以班貓義工咪咁乞人憎

一講到貓就亂撚咁吠

e 樣真

仲有幾隻傻鳩入黎吠

班傻鳩google得詳細

google 下啦
大巴得滯 屌打到班on9貓奴冇聲出縮埋一舊唔敢出黎
出黎呀 岩岩唔係屌得好撚惡既咩
大大條道理咁屌得人咁大聲
依家柒左 人呢
樓主果隻仲要係英國貓
全世界乳糖不耐症比率最低既國家
所以呢 呢個世界呢 屌人就查清楚資料先
唔係柒左 仲要之前屌人屌得咁大聲 就好難睇架喇
所以樓主係亞洲咁做俾人屌就正常
但你係依家歐洲 仲要係英國 咁做俾人屌就人地錯 你唔需要道歉
而歐洲人只有1X%

仲有幾隻傻鳩入黎吠

班傻鳩google得咁詳細

入黎屌鳩樓主班人呢
我唔覺得有咩好屌⋯
難道見死不救仲好?

我屋企4隻貓,兩大兩細,唔識學到識
問題唔係出係樓主度,應該係果啲白痴卡通片
放得上電視播唔做下資料搜集,求其係便利商店買盒奶餵,收視你賺,害到人變無知愚民。

班貓撚真係癲㗎

即使個人大咗肚對貓敏感,班貓撚都prefer個人落咗個B嚟養貓

見到貓就扯哂旗發哂癲咁,真係好懷疑私底下有無搞啲貓

梨你老母臭閪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞