隻黑貓唔肯走點算

681 回覆
123 Like 97 Dislike
仲要叫個fd分身上嚟幫自己講說話
激動都無可口非

究竟要幾弱智先可以講到呢句野
從風水嚟講,黑貓其實係代表唔好意頭

從遺傳學黎講毒撚應該拎晒去人道毀滅

係優生學先啱
留名
細個睇叮噹,大雄係攞牛奶喂貓

貓撚快撚d投訴垃圾卡通片教壞細路啦

荼毒左幾多無知細蚊仔呀

你都戇撚柒鳩
正常人如果佢平時冇留意開寵物field的knowledge 又點可以當佢係comment sense? 唔知仲可以比撚人話,真係惡撚到呢
無做過咪唔知囉,Freshgrad 0工作經驗又走去搵份要3年工作經驗?

有時啲野唔係你一句無做過就可以理直氣壯話唔知就當合情理既

戇撚柒鳩

忍唔住覆下
其實你知唔知自己講緊乜柒?
「唔知仲可以俾人話」
現實係 係好多事情上無知都係一種罪
無做過 唔知 唔識 無經驗 唔代表可以亂黎
而你舉FG搵工個例子更加唔知你想表達咩
最後 其實加咁多句粗口無助你去說服到人

就返呢件事 代入返貓奴角度諗
佢地激動都無可口非
咁宜家屌完樓主又道曬歉又討論埋點處理
咪當經一事蔡一智囉

神級馬後炮
依家個重點係,正常冇呢方面知識既人,係隻貓唔飲水既前題下,唔覺得飲奶無問題,更加唔會aware到呢個係"亂黎"

唔知唔緊要,等啊叔屌撚醒你個柒頭皮,姐係你新開工唔撚識落單寫返佢地用開既文字,你盡量寫好每張單,然後廚房佬屌到你殺撚左佢地全家,你唔撚識落單就咪撚落啦,去google下先啦

你知唔知自己講緊乜

唉 好聲好氣都要用咁既態度
阿叔? 你貴庚
都係個句 你個例子唔知表達啲
完全兩回事
其實係咪阿叔你個人不愉快經歷?

你唔明我想表達咩就等我呢個柒頭皮舉返個例

一個人係街過馬路俾車撞飛左
呢個情況係唔應該亂郁動傷者
一班師奶阿叔好心移開佢上路面
佢地無接觸救護經驗無呢方面常識
佢地無「aware到係亂黎」
但實情佢地隨時好心做壞事
害死一條人命
害死一條人命 好心做壞事

樓主呢件事當然無咁嚴重
但 阿叔 呢個世界上好多事無知真係唔代表無錯架
樓主搞掂學校d人再上黎update下

Btw你地會唔會嘈到去1001

對住個班仆街嘈咪嘈

就黎要開追故mode去睇貓仔情況

你都戇撚柒鳩
正常人如果佢平時冇留意開寵物field的knowledge 又點可以當佢係comment sense? 唔知仲可以比撚人話,真係惡撚到呢
無做過咪唔知囉,Freshgrad 0工作經驗又走去搵份要3年工作經驗?

戇撚柒鳩

忍唔住覆下
「唔知仲可以俾人話」

佢地激動都無可口非
咪當經一事蔡一智囉

神級馬後炮
依家個重點係,正常冇呢方面知識既人,係隻貓唔飲水既前題下,唔覺得飲奶無問題,更加唔會aware到呢個係"亂黎"

唔知唔緊要,等啊叔屌撚醒你個柒頭皮,姐係你新開工唔撚識落單寫返佢地用開既文字,你盡量寫好每張單,然後廚房佬屌到你殺撚左佢地全家,你唔撚識落單就咪撚落啦,去google下先啦

你知唔知自己講緊乜

阿叔? 你貴庚
完全兩回事

害死一條人命

樓主呢件事當然無咁嚴重

貓奴
召來不幸既黑貓

點睇都係樓主為黑貓帶來不幸

我同意樓主係on9
但俾班猫奴屌到 好似殺左佢地老豆咁
愚蠢嘅人類

貓撚真係好撚癲

你都戇撚柒鳩

戇撚柒鳩

忍唔住覆下
「唔知仲可以俾人話」

佢地激動都無可口非
咪當經一事蔡一智囉

神級馬後炮

你知唔知自己講緊乜

阿叔? 你貴庚
完全兩回事

害死一條人命

樓主呢件事當然無咁嚴重

啱啦,識用個咁極端既例子,最尾加返句當然無咁嚴重

照上面班垃圾貓奴,班師奶應該由得個傷者死

從來無話過無知=無錯,只係唔洗好撚似上面班垃圾貓奴屌到人地殺左佢地全家咁,又零建議 

細侄悟性咁低,好難溝通wor
樓主Say哂Sorry又肯扑落街買貓糧已經夠承擔啦
而家只係希望貓貓搵到好人家

Btw,我養狗多年都只係知道貓狗唔食得朱古力,
自己有養狗所以會去留意啲狗狗飲食資訊;
「有個慈祥阿婆係日本啲屋到放低碟牛奶比貓仔飲」
係我咁多年嚟一直有既卡通印象
講真唔係依個Post都唔知貓唔飲得普通牛奶

我想講既係,對於「食唔食得」依樣野,
有養貓狗既人會有警覺性會Google好合理;
同樣無養過既人無警覺性唔去Google都好正常。
更何況係日常所見、係電視機畫面同貓仔有關聯既「牛奶」

緊張隻貓同重視生命,貓奴好緊張,好合理;
但唔使咁惡去屌樓主既

「屌你老母有無腦架,貓唔飲得奶架」;
「喂樓主貓唔飲得奶架你唔好再比喇」⋯
兩句說話都提到樓主停手、幫到貓貓;
所以唔好再話咩野「我緊張貓貓所以先屌你」喇,
你講句控制唔到自己情緒咪算囉,
唔使死撐既
我就未試過比貓飲4碗牛奶 不過平時食蛋糕d cream 佢都有食 可能食得唔多 又冇乜事
細個睇叮噹,大雄係攞牛奶喂貓

貓撚快撚d投訴垃圾卡通片教壞細路啦

荼毒左幾多無知細蚊仔呀

其實唔止叮噹 大把日本卡通都係拎牛奶比貓飲
打漏咗希望學校管理員放條生路

神級馬後炮

你知唔知自己講緊乜

阿叔? 你貴庚
完全兩回事

害死一條人命

樓主呢件事當然無咁嚴重

你而家講緊common sense野喎 我地係講緊貓唔飲得奶呢樣野係唔common喎
咁而家隻貓點?
有無俾人捉走?
我就未試過比貓飲4碗牛奶 不過平時食蛋糕d cream 佢都有食 可能食得唔多 又冇乜事

因住一陣又比人屌 佢地覺得你唔識佢識既野就係無知架啦

忍唔住覆下
「唔知仲可以俾人話」

佢地激動都無可口非
咪當經一事蔡一智囉

神級馬後炮

你知唔知自己講緊乜

阿叔? 你貴庚
完全兩回事

害死一條人命

樓主呢件事當然無咁嚴重

無知唔代表冇錯 但係唔需要屌撚到殺人放火咁囉 係咁依屌兩句 叫佢下次查清楚先 咪算囉 駛唔駛講到驚天殺人重犯咁批鬥
樓主你果隻都有返咁上下大,其實唔急住要俾野佢食,佢餓一陣都ok既,再唔係屋企有雞柳之類蒸條俾佢都ok。

正常如果係執到要飲奶既貓B(睇佢出牙仔情況而定,長齊牙仔已經係戒奶了 ),就要係寵物店買貓奶粉餵貓奶,但即時買唔到其實都可以用人類bb啲罐罐去餵住先。

另外其實唔係全部貓都唔飲得牛奶(同人類既情況一樣,唔係個個有乳糖不耐症),但因為貓貓一痾就手尾長,尤其貓b好脆弱好易死,所以呢啲都係唔好拎隻貓去試好啲 (以上都係睇貓group教,有錯請指正

辛苦晒樓主,如果貓貓係浪浪就睇下有冇緣收養佢啦
樓主仲慘過隻貓
無知一問 我阿婆死前養左四隻貓 由細餵我地飲開嘅牛奶俾佢地飲 點解隻隻都有十幾年命既
利申 我自己本人無養貓

等睇貓撚屌埋你過左身既呀婆
樓主你果隻都有返咁上下大,其實唔急住要俾野佢食,佢餓一陣都ok既,再唔係屋企有雞柳之類蒸條俾佢都ok。

正常如果係執到要飲奶既貓B(睇佢出牙仔情況而定,長齊牙仔已經係戒奶了 ),就要係寵物店買貓奶粉餵貓奶,但即時買唔到其實都可以用人類bb啲罐罐去餵住先。

另外其實唔係全部貓都唔飲得牛奶(同人類既情況一樣,唔係個個有乳糖不耐症),但因為貓貓一痾就手尾長,尤其貓b好脆弱好易死,所以呢啲都係唔好拎隻貓去試好啲 (以上都係睇貓group教,有錯請指正

辛苦晒樓主,如果貓貓係浪浪就睇下有冇緣收養佢啦

神級馬後炮

你知唔知自己講緊乜

阿叔? 你貴庚
完全兩回事

害死一條人命

樓主呢件事當然無咁嚴重

啱啦,識用個咁極端既例子,最尾加返句當然無咁嚴重

照上面班垃圾貓奴,班師奶應該由得個傷者死

從來無話過無知=無錯,只係唔洗好撚似上面班垃圾貓奴屌到人地殺左佢地全家咁,又零建議 

細侄悟性咁低,好難溝通wor

照道理 係應該打999求助
而樓主呢件事最理想係貓唔飲水之後
應該搵人求助先

至少你
頭先就不斷話唔知唔識就係無錯
宜家又話無
而且三句唔埋兩句粗口加人身攻擊
真係唔知邊個難溝通

最後
我從來都係針對你講緊唔知就等如無錯呢樣野討論
至於貓奴們屌得係咪太過份
已經好多巴打評論左我無必要加把口
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞