淺談澳洲office工嘅職埸文化 3

1001 回覆
33 Like 0 Dislike
我平時儲哂呢D餐廳係google map
以備不時之需
因為我自己鐘意食野, 同時我男朋友係唔會諗去咩餐廳
呢方面無主見我覺得幾好, 因為你老婆可以食自己想食既野又唔洗就你

我最怕係無主見得黎又係度嫌三嫌四個D. 揀左食乜,又係度"下, 好熱氣架喎" 個D仆街

不過我個restuarent list多數都係同朋友出去食, 男朋友勁煩,又gluten free又唔食得海鮮. 佢寧願係屋企煮
係呀! 不過唔係間間餐廳有gluten free.最多都係low gluten
我本身想同男朋友食茶記, 不過茶記應該無乜係gluten free所以無得食
我老媽子淨係鐘意食唐人素, 佢唔鐘意食鬼佬vegetarian
白飯未gluten free...
咁無理由我食沙嗲牛, 佢淨係食白飯咁陰功
或者一哥焗豬扒飯 應該食得, 都係蕃茄同豬扒加白飯
煲仔小菜都得掛
臘味煲仔飯唔得因為臘腸唔係gluten free
冬菇滑雞飯囉
不過無得食佢D豉油, 因為唔係gluten free
豉油又真係難搞
煎炸肉類如果淨係用生粉都應該食得?
再唔係食咖哩
應該得既, 不過你講完又未至於去到咁陰功無得去食茶記
等我教育下佢茶記入面仲有D咩食
佢本身唔係敏感唔食得
係佢食左之後覺得自己D關節位無再痛, 因為佢做地盤 (職安真漢子)
然後皮膚又好左所以先繼續食
其實冇麥/麵粉就得, 臘腸唔得係因為紹興酒有用麥整
呢邊食排開埋酒同一個level係香港我食過貴勁多
男人有時好鬼yim尖
佢依家上我度, 都係我地去買佢D野之後佢煮飯
所以變相我都食gluten free
所以佢唔食得雲吞呀餃子個D囉
臘腸係我同佢既至愛!! 依家唔食得
因為澳洲難... 加拿大最快一年有PR.... 澳洲5年wo...
想知儲唔儲到錢買樓
我意思係冇人嚟澳洲開演唱會
呢個salary range 先容易...有first home buyer grant
反而過咗income cap 好難搞
有Taylor Swift
香港歌手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞