淺談澳洲office工嘅職埸文化 3

1001 回覆
33 Like 0 Dislike
巴打住邊頭
個人鐘意North多啲 唔使過河好方便
South呀 因為我唔係喺city返工 覺得south d野岩食d
今日射咗波
我又係公司鳩hae..
好爽
星期一一log in就要湊仔
Hea 吓hea 吓又過咗一個朝早
你地有無咁hea
老細放一個星期假,今日無客見所以on99喺度hae
頭先同大老細討論中國經濟情況。
因為我地諗緊買EM fund, 不過對於中國前景唔樂觀
好想返工但整親隻腳
攪咩咁唔小心
中國依加食曬屎咁
叉錯腳

痛死
係呀,佢問我有咩睇法
因為investment committee 開會嗰陣,其中一個member話雖然依家中國仆哂街,但如果反彈都幾有growth potential,所以覺得可以買少少集中大陸既em fund. 我老細有啲skeptical..所以走嚟問我點睇。
休息下.應該好快無事
有無包石膏個D?
跌市摸底..個兩間地產咁ge死樣都睇得出無咁易彈
我都係咁諗,所以依家我地睇緊買嗰兩隻em fund都係無乜中國weightings 喺入面。我諗我老細應該唔會另外買多隻中國em fund
崩帶包實5日SL 下個禮拜再覆診
咁就唔算射波啦,你真係整親嘛
而家好多都有賣‘em fund(exclude china)
係呀, 我地review緊個2隻都係underweight China..可能得0.幾%咁
但我地個independent consultant話可以買多一隻係china concentrate去gain separate exposure, 因為依家真係好低。我大老細就覺得好risky,要諗諗,所以走黎問下我, 自己又做research咁
不過我應該會wfh
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞