[LiHKG 新post] 分享下強勢股玩法 投資策略 選股方法

1001 回覆
59 Like 0 Dislike
劉明
留名
0.86 買1572 幾時放好,放完以後唔敢買短炒有follow開你但自己蠢無跟你買323

又半新股 唔怪得d 莊家咁好賺
1572 一係現價$0.78 止蝕 一係等 但失$0.69 必走

鋼鐵 323 347 今日食糊喇 ~20%左右
有無跟石油股啊?

我學生得好少本 只買到一隻,以後唔敢啦見你點邊隻升邊隻真係要跟你學下野 加油巴打十月睇到你而家你比左人生第一隻同唯一一隻賺錢既股票我, 現代牧業
巴打285點睇?
睇左好耐終於落返嚟

285 雖然我唔係好鐘意買跌勢股
但依家$6 呢個關口有機會頂到 可博一博
訂高d 個止蝕位 失$5.8 就走 收市價計
0.86 買1572 幾時放好,放完以後唔敢買短炒有follow開你但自己蠢無跟你買323

又半新股 唔怪得d 莊家咁好賺
1572 一係現價$0.78 止蝕 一係等 但失$0.69 必走

鋼鐵 323 347 今日食糊喇 ~20%左右
有無跟石油股啊?

我學生得好少本 只買到一隻,以後唔敢啦見你點邊隻升邊隻真係要跟你學下野 加油巴打十月睇到你而家你比左人生第一隻同唯一一隻賺錢既股票我, 現代牧業

你係靠自己的 最後都衝唔到上目標價 好在你識見好就收
留名
👀 有閒錢 可留意
3808 只要聽日唔係衝高回落 我認為可收集一注 自己睇位
1093 石藥 大市弱勢下破頂 再升穿$8.6 就係突破三頂 可追入 依家未完全突破
油股仲入唔入得過

無時限 總之我係幅圖度見到回補番裂口位就得

34.5入左1928 咩位要set止蝕?

1928 你未必要輸wo , 止蝕位定係裂口下跌日枝陰燭既底 $33.2 計收市價
其實同aia 一樣 aia 一穿左$47.7已經一路跌

係咪要止蝕喇?
lm
有冇咩股票書可以比新手睇下?
利申:咩都唔識
油股仲入唔入得過

等等
3808大跌市都升係咪可以買入

睇下龔成 教你點樣儲錢 之後先諗投資
巴打979點睇?
入唔入好
把打點睇1299
留名學野
有無人玩美股,而家手揸BAC唔知放唔放好,破完42w新高之後開始跌返
$10.4 入咗883
想問止蝕位同中線點

34.5入左1928 咩位要set止蝕?

1928 你未必要輸wo , 止蝕位定係裂口下跌日枝陰燭既底 $33.2 計收市價

係咪要止蝕喇?

樓主唔理毒撚
定係等佢反彈一下即走?

睇下龔成 教你點樣儲錢 之後先諗投資

前兩日都睇到佢啲文

係咪要止蝕喇?

樓主唔理毒撚
定係等佢反彈一下即走?

今日未失$33.2 同埋考慮埋今日大跌市既情況 可以寬限多一兩日 不過都要準備好走人
$10.4 入咗883
想問止蝕位同中線點

短線無左爆發力 未轉弱
比d 耐性等下 失$9.7 止蝕
巴打979點睇?
入唔入好

唔識睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞