[LiHKG 新post] 分享下強勢股玩法 投資策略 選股方法

1001 回覆
59 Like 0 Dislike
27 博唔博佢破頂
現價入?

隻金沙1928 柒下柒下咁,轉唔轉馬去0027

同問

27 係好過1928 既
想轉過去都ok 27補緊裂口
今日試下強勢股玩法, 入左2888, 2343,3836。
恆指今日破左一直頂住既阻力
今日試下強勢股玩法, 入左2888, 2343,3836。

最好係突破初段入
1088 幾時先識升穿$16.38

1088 盈喜wo

希望爆多10%啦

盈喜升得2% 唔合梧
如果回番落可能走
586 博唔博得過
話哂海螺系

好難講 都係唔建議
巴打點睇857?? 有幾萬股係手
6.25左右入 有冇機會上到6.5樓上???
定已經到頂???

857 轉緊勢
之前睇佢->$6 ->6.6 -> 之後直上
不過好慢
要玩好長時間先得

$6 有支持 你睇下點操作會好d 啦
852點睇

換過隻
66可入?

公用股唔當炒 66現價入勉強可以
恆指今日破左一直頂住既阻力

突破 睇好後市
2678 望咩位

唔使急 呢隻慢慢黎
巴打點睇857?? 有幾萬股係手
6.25左右入 有冇機會上到6.5樓上???
定已經到頂???

857 轉緊勢
之前睇佢->$6 ->6.6 -> 之後直上
不過好慢
要玩好長時間先得

$6 有支持 你睇下點操作會好d 啦

THX BRO 咁我坐下貨先
我大致睇法都係同你一樣
883好似轉強🙈🙈
2678 望咩位

唔使急 呢隻慢慢黎

講多少少 2678 你既分析?
883好似轉強🙈🙈

等緊一棍大成交既陽燭就應該開始追落後
883好似轉強🙈🙈

等緊一棍大成交既陽燭就應該開始追落後

周圖行三角 就爆邊
留名
巴打點睇816 現價想入定 覺得會升
隻2678依家應該可以入市了吧
486入得過嗎

今日就係睇住呢隻野爆搞到心情好差
因為一路都有mon 呢隻
理性叫我等等先 $3.8 睇下有無機

10周線真係有D 用 好多強勢股都會以10周線做pull back
486 追唔到 但少少地0.93入左1266

1.09止賺 3日17% 發盈喜好消息出貨

10周線真係有D 用 好多強勢股都會以10周線做pull back

岩岩1.08追咗

岩岩1.08追咗

1.09 0.382位 我止賺先 升得太多了 高追要睇實 小心

岩岩1.08追咗

1.09 0.382位 我止賺先 升得太多了 高追要睇實 小心

過肥年
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞