[LiHKG 新post] 分享下強勢股玩法 投資策略 選股方法

1001 回覆
59 Like 0 Dislike
2689 8.7 入左 應該睇咩位好

坐坐先 通常裂口上會橫行一陣
一係整多枝大陽燭 咁就唔使估頂

856 出兩枝大陰燭 升浪完結

856我都係2.48買左 你建議而家沽?

走走先啦 今日一棍穿10周線 sell signal

2.48 先買坐一兩日都得既 見大陰燭即走
樓主點睇494呢隻弱勢股

無貨就算啦 依家呢個底唔一定支持得住
390點睇?
食定keep好?

390 keep 住先

1038 點睇巴打

都幾唔掂 基本面 英國脫歐+加息都不利佢
技術面 一級級落 5線向下 穿$60 就大獲
12.56入左一手3311, 升到12.7

睇幾多 我都有貨

嚴格黎講 未算企穩
今日day low 都插到12.3 尾市先收番上 所以成日話話計收市價
假設今日 個支持位12.5 支持位唔失 下一關$13->13.6
爸打 點睇賭股1245
會唔會爆

等消息only, 本身隻股唔會郁
巴打點睇297 ?

爆發緊 定好止蝕位1.2 你唔怕高可追

盈警收綠燈可考慮加注
1483做乜鳩

莊家震倉好狠 聽日再跌一定要止
25.2 買左注914
390今日一支大陽觸
聽日博佢再升
恆指228-230 整固多天
企穩10天&50天線
隨時突襲殺上23000
偏向睇好多少少

美匯跌 人仔升 美股跌 利好港股

藍籌股 匯豐開始升浪 目標$67
銀行股11 2388 2888 繼續向好

#⃣資源股又黎料
1 月頭炒起鋼鐵
依家終於炒到銅 鋁 水泥 & 建築 基建 石油 煤
323/347/358/486/2600/3993/
914/1313/2233 3323/390/1186 1088/1171
🚫883

其實上面好多股都破頂 先於大市起動
只要大市上破 呢堆股就會繼續強勢

追落後 可選:
2233 較多上望空間
347 $5.5-5.6入
358 博破頂

紙股受2689 盈喜影響造好
藥股差唔多整固完
車股等調整完先再玩
$4 入左2600 try try
天晴巴 564
天晴巴 564

thx
企穩10天&50天線
隨時突襲殺上23000
偏向睇好多少少

#⃣資源股又黎料
1 月頭炒起鋼鐵
914/1313/2233 3323/390/1186 1088/1171
🚫883

追落後 可選:
2233 較多上望空間
358 博破頂

藥股差唔多整固完
車股等調整完先再玩

$26.20 入左2196
應該點部署?
定已經摩頂
企穩10天&50天線
隨時突襲殺上23000
偏向睇好多少少

#⃣資源股又黎料
1 月頭炒起鋼鐵
🚫883

追落後 可選:
2233 較多上望空間
358 博破頂

藥股差唔多整固完
車股等調整完先再玩

$26.20 入左2196
應該點部署?
定已經摩頂

高位整固je, 可以等等
企穩10天&50天線
隨時突襲殺上23000
偏向睇好多少少

#⃣資源股又黎料
1 月頭炒起鋼鐵
🚫883

追落後 可選:
2233 較多上望空間
358 博破頂

藥股差唔多整固完
車股等調整完先再玩

883真係
1070 3.78入
應該坐一陣 定止蝕走?

即走 大陰燭

今日個成交量
巴打走到?

走唔到
3月21前後出報表
希望個時升返
而家個走勢好差

有冇止蝕價
穿左了

有冇止蝕價

趺穿$3.8就走

利申: 新手
賭股係咪開始黎料。睇圖27好似唔錯? 3線都準備上緊?

有冇止蝕價

趺穿$3.8就走

利申: 新手

我諗你高追都唔會重注
通常一小注高追 回就入埋另一注

$3.6 係支持位
小心揾位加注

岩岩計緊2600 目標價
基本目標-最最樂觀目標價=4.08-4.4
你當4.2左右啦 所以$4入不太值博
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞