[LiHKG 新post] 分享下強勢股玩法 投資策略 選股方法

1001 回覆
59 Like 0 Dislike
486入得過嗎
2689 8.7 入左 應該睇咩位好
2333同1317止蝕位係幾多?(2333:7.76入左,1317:5.23入左)
另外856點睇?

2333 建議現價食
1317 呢隻股唔應該玩 博彈上5.1 走人

856 出兩枝大陰燭 升浪完結

856我都係2.48買左 你建議而家沽?

走走先啦 今日一棍穿10周線 sell signal
1038 點睇巴打
樓主點睇494呢隻弱勢股
12.56入左一手3311, 升到12.7
1088 幾時先識升穿$16.38
爸打 點睇賭股1245
會唔會爆
想問下 00471 0.5 入唔入好?
486入得過嗎

今日就係睇住呢隻野爆搞到心情好差
因為一路都有mon 呢隻
理性叫我等等先 $3.8 睇下有無機
想問下 00471 0.5 入唔入好?

咪買呢D 股 合股果D 最好少掂 玩返D正股好過
486入得過嗎

今日就係睇住呢隻野爆搞到心情好差
因為一路都有mon 呢隻
理性叫我等等先 $3.8 睇下有無機

10周線真係有D 用 好多強勢股都會以10周線做pull back
486 追唔到 但少少地0.93入左1266
992點睇 5蚊入 跌穿5蚊驚驚地
有無巴打睇好內地D水泥/基建/風水電股
水泥
2233應唔應該加注
992點睇 5蚊入 跌穿5蚊驚驚地

走啦 輸2仙
隻股本身低位博反彈 依家彈唔起會再尋底 要走
留名 學野
有無巴打睇好內地D水泥/基建/風水電股

水泥起動左 基建慢d 風水電成日都爆唔起
2333同1317止蝕位係幾多?(2333:7.76入左,1317:5.23入左)
另外856點睇?

2333 建議現價食
1317 呢隻股唔應該玩 博彈上5.1 走人

2333宜家入得過?8.13

2333等$7.8
390點睇?
食定keep好?

390 keep 住先
巴打點睇1888 $8.03入 玩在放?

呢隻股我1月頭推過 嫌佢慢轉左玩148
1888 可keep 其實佢慢慢上最好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞