[LiHKG 新post] 分享下強勢股玩法 投資策略 選股方法

1001 回覆
59 Like 0 Dislike
27趁今日個低位入抵唔抵做?

賭股數據麻麻 27會慢番
玩其他啦
銀行股咪幾好

內銀有乜有推介

本地銀行 5 11 2388 2888

2388現價入ok嗎?
銀行股仲有幾耐玩
天晴巴點睇806
6.4入
700 好似仲有得上 分分鐘破頂

同意 企穩$200 可以向上望 尢其今日逼近$200 即見強力反彈 目標$216
2328 買唔買得過,雖然唔係師兄你選股原則,但見佢都好底位🙏🏻

2328 真係好弱下 有機會落番$11.2
不過基於我睇好大市 你要買入唔反對

Thx巴打 好彩走得快

咩誘因會爆

入左手2678

其實我睇好2678 高追左係想有貨係手先
畢竟我都唔知會唔會回 今日陰燭但有長下影線 依家關鍵係守穩$10.6 穿左就認輸
148 建滔準備整固完成?

有機會 我原先預佢會回深d
如聽日收市破頂企穩可追一注

咩誘因會爆

入左手2678

其實我睇好2678 高追左係想有貨係手先
畢竟我都唔知會唔會回 今日陰燭但有長下影線 依家關鍵係守穩$10.6 穿左就認輸

$10入唔切貨

師兄可唔可以解釋下咩叫行三角

十月中到而家行緊三角區間 睇線斜率又轉平
我冇貨 等佢突破先好D
同埋油股實在太多隻 唔會揀到佢

我10.08入左 ,果時油組都未達成協議減產,博佢會上,但衰貪心,上到10.6都無走,依家坐緊艇 有無機會上返去?

我同你差唔多情況 883 我可能會蝕走 唔想等咁耐
留一注857 算
各位點睇新股 新意網8008 同 縱橫遊 8069
想買幾手

有耐性可買

內銀有乜有推介

2388現價入ok嗎?
銀行股仲有幾耐玩

今次恆指升浪係由本地銀行股帶頭 之後先破23000 再帶動其他藍籌股
所以升浪繼續 銀行股都繼續
只要230之上 我都睇好後市

2388 近$30入ok
天晴巴點睇806
6.4入

短線可博 預$6.8/$7 左右要食
天晴兄覺得941仲可以升幾多

差不多了 無貨等$85

差不多了 無貨等$85

江西銅

內銀有乜有推介

2388現價入ok嗎?
銀行股仲有幾耐玩

今次恆指升浪係由本地銀行股帶頭 之後先破23000 再帶動其他藍籌股

內銀有乜有推介

2388現價入ok嗎?
銀行股仲有幾耐玩

咁有冇目標價

咁有冇目標價

唔識股票建議唔好買
淨聽人講好易gg
不如你比舊錢人幫你trade埋
唔好咁伸手黨 始終自己錢

咁有冇目標價

唔識股票建議唔好買
淨聽人講好易gg
不如你比舊錢人幫你trade埋
唔好咁伸手黨 始終自己錢

點先叫識???
有留意走勢
買咗半年
求教981中芯國際
一月頭穿20天線既時候睇唔到樓主d post話要止蝕
彈返到20天線11.06個陣減持左四分一
而家平均價11.6
持貨到平倉定搵位止蝕好?
求教981中芯國際
一月頭穿20天線既時候睇唔到樓主d post話要止蝕
彈返到20天線11.06個陣減持左四分一
而家平均價11.6
持貨到平倉定搵位止蝕好?

呢隻愈黎愈危險
$10.5 都開始失守 向下就$10
我知有時會好想等佢升番 呢隻都可能隨時反彈 但望住個下跌風險唔值博
最好呢兩日內決定
強帖留名
自從恆指突破23000
已經企穩3日
不得不追貨看好❗️
今日緣於Trump 係放假期間搞事
以致未能紅盤高開
但必須留意恆指跌近10天線已見支持
從低位反彈200幾點
今日基本上守穩230當無事
後市繼續向好
目標23600->23800🔥

本地銀行股領漲 自匯豐係1月回調時企穩$62開始已經看好
現已到目標價前頂$67 預期有阻力但再上破機會高

騰訊企穩$200開始看好 今日回調近$200即見支持 若以$200計展開升浪則仍有水位

其實今日算係比無貨既人既入貨位 失23000就走 值博率高

個股:
🆕3380 龍湖 創3個月高位 現價可留意 失$3 止蝕
1114/3836 華晨/和諧 2隻都接近買入位

3339 龍工 終於到目標價$2 比預期持貨時間長 開始分段套利💰
358 江西銅 破頂繼續keep
1888/148 建滔系 $8.5 追入1888 破頂keep, 148 都似整固完 如明天破頂收可留意
1478 大陽燭破頂 keep

868 信義 開始起動
2678 今日收陰燭但長下影線 必須守穩$10.6🆘
2196 整固完終於破頂上 但太慢 如聽日回就走人

由於持倉太重 減持走勢太慢既石油同醫藥股 換入其他破頂股
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞