[LiHKG 新post] 分享下強勢股玩法 投資策略 選股方法

1001 回覆
59 Like 0 Dislike
賭股係咪開始黎料。睇圖27好似唔錯? 3線都準備上緊?

入唔入得 我記得巴打話升到37 可以入番係咪?

入得 通常炒到月頭出數據

但27同1928 你會揀邊隻。1928 高息 通常2月派 防守性高啲? 27就炒得勁啲?

但27同1928 你會揀邊隻。1928 高息 通常2月派 防守性高啲? 27就炒得勁啲?

唔該巴打

唔該巴打

忍唔住已經入左27. $36.45
港銀之中點睇東亞? 好似冇咁強勢

2隻都唔錯 27 好炒d
港銀之中點睇東亞? 好似冇咁強勢

2388 11 5 2888 呢4隻ok 等回調入 23 弱d
Lm

走走先啦 今日一棍穿10周線 sell signal

2.48 先買坐一兩日都得既 見大陰燭即走

今日升差唔多6%

比我會食左先 始終兩枝大陰燭要小心

即走 大陰燭

今日個成交量
巴打走到?

走唔到
3月21前後出報表
希望個時升返
而家個走勢好差

呢d 股唔值得坐
2899 點睇? 現價可入?
2899 點睇? 現價可入?

金價太受 新聞 影響 好難估
我預金價有機會回調至$1170
2899 現價不適宜
1088 幾時先識升穿$16.38

1088 盈喜wo
1088 幾時先識升穿$16.38

1088 盈喜wo

希望爆多10%啦
前排好紅既1367 點睇
前排好紅既1367 點睇

No way
大市繼續磨23000
藍籌股開始見到匯豐領軍

估計一下
資源股
基本目標價-最最樂觀目標價
3993 $2.36-$2.56 有回調可追
2600 $4.02-$4.42 現價已到價 不值博
486 $4.06-$4.4 不值博
347 $5.87-$6.29 諗諗
323 $2.82-$3.05 諗諗
3323 $4.7-$5 等下
2689 $8.85-$9.6 轉玩2314

358/2314/2233 ok

大市近23000 好多股都爆發
推兩隻未爆得咁勁既
868/2678
868 信義 見底回升 最好近$6.5-$6.8 收集
2678 天虹 突破下降軌 有上望空間 現價ok

幾天前的推介
2020 安踏 起動了 有跟既應該咩位買都有盈利 有貨keep
175/2382 吉利同舜宇都成功破頂 有貨keep

車 175帶頭 3836 追落後 +1114 最佳買入價$10.6 睇呢3隻就夠
咁應唔應該入2382
咁應唔應該入2382

信義有無目標價放
宜家7蚊
無貨喺手
咁應唔應該入2382

入得
可分注 現價入 回調再入
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞