[LiHKG 新post] 分享下強勢股玩法 投資策略 選股方法

1001 回覆
59 Like 0 Dislike
樓主呢種玩法
其實都算係技術分析黎,睇MA,睇裂口,玩埋支持阻力位
巴打用咩網黎screen 股
巴打用咩網黎screen 股

信報異動股/analystz.hk
留名
0857點睇?
怕唔怕因為美國加息高過預計,令油價下跌再因而影響股價?
同埋5線係講邊5線?我自己本身set開5 10 20 60 120
Btw 0857跟林本利嘅十份一公式幾好,好似我早兩日就5.4入咗咁

唔該哂巴打
唔太認同,但都留個名先
你通常渣幾耐?
其實今年好多下高開直插直接轉勢
追咗唔即日cut就坐好耐
你點樣防呢樣野?
0.86 買1572 幾時放好,放完以後唔敢買短炒有follow開你但自己蠢無跟你買323
0857點睇?
同埋5線係講邊5線?我自己本身set開5 10 20 60 120
Btw 0857跟林本利嘅十份一公式幾好,好似我早兩日就5.4入咗咁

唔該哂巴打

857 第一目標價$6 到左
之後可能回下再上
短線咪考慮現價食一注
我諗你都唔介意坐多陣 中長線目標價可觀
唔失$5.85 唔使走

5 線 10 20 50 100 150/250 睇EMA

政策野無得估

問番你 十分一工式係咩?
1617 點睇,呢d股係咪頭一兩日短炒就算?
人生第一隻股,唔知幾時放好 1.5買入

半新股 細價股 唔岩用

人生第一次買股就買番大路野啦 穩陣d

1617 半新股失上市價止蝕 暫時ok 既
巴打點睇1號仔

1 號 好大條下降軌
5 線向下 初形
下一關支持位$89.3
咩位買?
巴打285點睇?
睇左好耐終於落返嚟
巴打點睇1號仔

1 號 好大條下降軌
5 線向下 初形
下一關支持位$89.3
咩位買?

$92
留名
0857點睇?

唔該哂巴打

857 第一目標價$6 到左
之後可能回下再上
短線咪考慮現價食一注
我諗你都唔介意坐多陣 中長線目標價可觀
唔失$5.85 唔使走

5 線 10 20 50 100 150/250 睇EMA

政策野無得估

問番你 十分一工式係咩?

林本利話用美國期油除以十就同0857接近一樣價。例如:今日期油係52USD,0857如果係接近5.2 (5.4以內)就可以入。佢好似聲稱back test過幾準 巴打Google 中石油 林本利 就會見到
留名
883咁快整粒射擊之星
你通常渣幾耐?
其實今年好多下高開直插直接轉勢
追咗唔即日cut就坐好耐
你點樣防呢樣野?

其實都渣幾星期左右 唔跌一路渣
例如?
買入之前有訂好止蝕位
市況不似預期 跟交易規則止蝕 無需留戀
巴打點睇1號仔

1 號 好大條下降軌
5 線向下 初形
下一關支持位$89.3
咩位買?

$92

有機會唔使輸
你心態上唔好諗住要賺夠幾多幾多先肯走就得

1 號 好大條下降軌
5 線向下 初形
下一關支持位$89.3
咩位買?

$92

有機會唔使輸
你心態上唔好諗住要賺夠幾多幾多先肯走就得

唔該巴打
0.86 買1572 幾時放好,放完以後唔敢買短炒有follow開你但自己蠢無跟你買323

又半新股 唔怪得d 莊家咁好賺
1572 一係現價$0.78 止蝕 一係等 但失$0.69 必走

鋼鐵 323 347 今日食糊喇 ~20%左右
有無跟石油股啊?
巴打 6號仔同2號仔 長線持有 邊隻會好d

公用股/Reit 成個板塊都轉哂弱 由於加息預期
2 隻都差 , 6號仔無咁差 下跌空間較細

唔該 巴打 等佢加息在揀價位入
留名
留名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞