[LiHKG 新post] 分享下強勢股玩法 投資策略 選股方法

1001 回覆
59 Like 0 Dislike
我想問如果2382 set止賺應該set咩價
佢個勢會上42定落番
因為今日跌

上面答左你
$40 之上好走
可以坐多日
我想問如果2382 set止賺應該set咩價
佢個勢會上42定落番
因為今日跌

上面答左你
$40 之上好走
可以坐多日

ok唔該哂的我睇多日
仲有相問下大行唱好唱/目標價其實有冇參考價值
新手入場 有咩app好用?
同埋邊到開戶口最好?

aastock
一通比較平 銀行就渣打 不過有巴打話系統唔穩定
神華終於返家鄉
可唔可以推介本樓主覺得ok既投資入門書黎學野
樓主點睇992
大方向點睇?新年前會急回嗎
可唔可以推介本樓主覺得ok既投資入門書黎學野

你追post 先
樓主個page有無link or keyword?

第一頁, 見唔到?
https://www.facebook.com/stronghkstock/
2202萬科點睇?
今日入左

第一頁, 見唔到?
https://www.facebook.com/stronghkstock/

巴打今日心情好似唔係幾好,無咩事嘛 ?
2202萬科點睇?
今日入左

我都入左十手
19.8
留名
LM
留名

第一頁, 見唔到?

唔係

諗緊個市 因為依家關鍵位 23000
一係爆上/一係爆落

第一頁, 見唔到?

唔係

諗緊個市 因為依家關鍵位 23000
一係爆上/一係爆落

我諗仲要上多一轉 升多二百幾點就食哂三隻大肥熊
想問巴打你係點搵支持位?
睇平均線應該用EMA/ SMA?

姐係我認為兩隻都要跌。
thx巴打
3344係我第1隻買既股票,買時完全零知識,結果做錯左好多野,今次真係比錢交學費
巴打d股票知識係點學返黎? 好想自己有你1成功力
btw, 請問點賜油?

3344 個勢唔多掂喎,
你可以見到係一頂低於一頂, 連10天線都過唔到, 反彈唔夠力
相反998 會稍為好少少,

新手既話買股唔好愈跌愈買, 假設你1.28買左, 跌到$1, 唔應該淨係諗溝貨,
你仲可以選擇止蝕,
唔係隻隻都係跌到咁上下會升番架 (當然唔可以講呢隻一定無機, 但暫時睇好弱)
隻隻跌都去溝貨既話, 一黎你注碼大左壓力會大, 二黎無資金買其他股分散投資

建議每次買股票都諗定後著, 跌既話係止蝕定點, 唔好亂黎,
買親都係真金白銀辛苦錢黎, 認真諗下

姐係我認為兩隻都要跌。
thx巴打
3344係我第1隻買既股票,買時完全零知識,結果做錯左好多野,今次真係比錢交學費
巴打d股票知識係點學返黎? 好想自己有你1成功力
btw, 請問點賜油?

3344 個勢唔多掂喎,
你可以見到係一頂低於一頂, 連10天線都過唔到, 反彈唔夠力
相反998 會稍為好少少,

新手既話買股唔好愈跌愈買, 假設你1.28買左, 跌到$1, 唔應該淨係諗溝貨,
你仲可以選擇止蝕,
唔係隻隻都係跌到咁上下會升番架 (當然唔可以講呢隻一定無機, 但暫時睇好弱)
隻隻跌都去溝貨既話, 一黎你注碼大左壓力會大, 二黎無資金買其他股分散投資

建議每次買股票都諗定後著, 跌既話係止蝕定點, 唔好亂黎,
買親都係真金白銀辛苦錢黎, 認真諗下

南半球巴打👍👍

補充番一點
係3344 輸錢 唔一定要係3344贏番
你拎番d 錢換過隻會升既
睇平均線應該用EMA/ SMA?

都得既
我自己鐘意睇ema 姐
其實睇隻股走勢貼近邊條線走最好 畢竟隻隻股唔同
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞