[LiHKG 新post] 分享下強勢股玩法 投資策略 選股方法

1001 回覆
59 Like 0 Dislike
914 岩岩23.9 買入

試下學巴打破頂買 見週線圖都唔錯

應該望幾多呢

我會先睇24.5
1070 3.78入
應該坐一陣 定止蝕走?

即走 大陰燭
1070 3.78入
應該坐一陣 定止蝕走?

即走 大陰燭

今日個成交量
巴打走到?
用599做收息股點睇

點睇呀 市值得6億
係咪莊家股 殻股果D 黎
玩細股小心小小 郁一格都賺息蝕價啦

突破先啦 如果呢個位 d 人食糊 回頭你就慘了

講得岩
$42.9 唔破就係呢個位回
你要明呢個risk
不過我今日都偷步 因為大市突破230

唉屌2382慘痛回憶,上次連升好多日到42蚊忍唔住入左,就摸左頂了
37放返資金出黎玩第二隻
之後keep住跌,諗住30蚊/31蚊再諗,然後彈返上黎了

果下反彈引左好多人追
穩陣d 係破頂先追

睇埋今日,如果聽日穿40就應該升完呢一輪
有冇人入賭股?
個個大行唱好永利/銀河
1128同27

唉屌2382慘痛回憶,上次連升好多日到42蚊忍唔住入左,就摸左頂了

果下反彈引左好多人追
穩陣d 係破頂先追

仆街 今次到我中伏

果下反彈引左好多人追
穩陣d 係破頂先追

仆街 今次到我中伏

吓我仲諗住聽日入貨
以為佢回一回又再升

果下反彈引左好多人追
穩陣d 係破頂先追

仆街 今次到我中伏

吓我仲諗住聽日入貨
以為佢回一回又再升

好難講,睇埋聽朝點
去到呢一刻已經唔識睇佢究竟真跌定回氣等破頂
突破左23000
要轉軑睇好
逐步增持
只要一路企穩23000 二線股就會keep 住爆

藍籌股5隻重磅股一齊發力
銀行股 5 11 2388 走勢唔錯
石油股一路keep 住升 857/338/386🔥
航運/軍工/出口 異動 316/1919 317/2357 2313/669

汽車 有巴打追落後揀1728/3836 各有兩枝大陽燭由底反彈 有值博空間

881/119 超買 有貨keep 無貨無買入位

🆕🆕
3311 破頂 目標價$13.6
2020 橫行向上 可收集
2607 整固中 再觀望

175/2382 偷步買入博破頂

跟進
6808 博反彈
1478 有貨keep
3339 keep 無轉弱
148/323 已食糊💰

細價股:546/856/1483

真心覺得樓主好勁
樓主點樣搵到呢啲股 遂隻睇?
中升終於跌?
440一個月升$10 不斷破頂
幾錢值得買入?
樓主點睇下星期個市?
1093之前入咗少少, 跌咗一排之後開始回升, 而家放好定可以睇多一排?
神華走唔走好
1093之前入咗少少, 跌咗一排之後開始回升, 而家放好定可以睇多一排?

成個板塊爆緊 1177/460
可keep 多幾日

成個板塊爆緊 1177/460
可keep 多幾日

呢隻股份本身升幅有限 過$9左右差唔多
想問6823呢種低位再上 應該等佢破位先入 定依家五線向上都入得
還是回返十天廿天線睇佢穿唔穿再決定
恒生破年高呢種又應該點呢?

6823 日線唔係5線向上
大陽燭破位後無回 其實可以 $11 大阻力
所以已無水位

11 5線向上 破頂後企穩 近$150 可入

仆街 今次到我中伏

吓我仲諗住聽日入貨
以為佢回一回又再升

好難講,睇埋聽朝點
去到呢一刻已經唔識睇佢究竟真跌定回氣等破頂

其實企穩$40 唔使驚住 本身高追所以回番幾%係正常
440一個月升$10 不斷破頂
幾錢值得買入?

$56
神華走唔走好

報一報買入價啦
呢隻我想玩長線少少 始終資源股當炒
神華走唔走好

報一報買入價啦

16.18
神華走唔走好

報一報買入價啦

16.18

現價有支持
呢隻我坐多陣
#⃣1093/2196/1177/460 藥股
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞