去左人生洗腦課程,記錄晒入面所有內容細節 (3)

716 回覆
422 Like 5 Dislike
https://madgroup.hk/home
MAD

https://benchmarktrainings.com
Benchmark宏思

https://www.invision.asia/index.php
Invision願景

課程日數/上堂時間
內容結構 全部一鳩樣
歡迎接龍
路徑依賴 上至刁帝 下至刁民 都係衰依樣
Lm
好撚野仲未有人起你底
睇完post
覺得自己就算比人水咗上頭兩堂
都唔會繼續落去
因為無人阻到我遲到
腸易激你迫我跑入黎
「唔好違背承諾」
即係想我當場瀨落地姐

第一次覺得個病咁有用
如果世界上真係有耶穌
都只會叫你愛神同埋多啲幫人做多啲好事,你做好事自然有神保佑你

教會嗰啲捐錢唔係話做唔到善事嘅
係唔知幾多錢比曬嚟裝修教堂,搞團建啫

睇到啲歐洲教堂咁靚,中世紀時期叫曬全球最勁嘅畫家畫到滿曬雕到滿曬,就知捐左嘅錢係點比人玩曬
呢個po必須要支持,多謝樓主咁無私以身犯險仲要咁清楚記錄低,提醒人唔好中伏 好人一生平安,真係注意安全
睇完覺得好多人真係為錢乜都做得出 講得出
簡單講係販賣人同人之間嘅信任同善良
有小朋友就知人嘅成長係要好似種花咁培育出唻 而唔係靠威逼利誘

btw, 樓主萬事小心 一生平安

次次呢啲po都有人話去踩場架啦
垃圾都加價
之前有個朋友入咗一個叫國際菁鷹會都係一啲類似咁嘅嘢。我同我幾個friend都比佢sell過
讀緊大學嗰時突然有個讀第二間大學既中同走黎我學校搵我想水我入去

我仲好記得嗰時個course只要800幾蚊

嗰個中同本身讀中學嗰時係成日比人恰嗰種人黎
讀書成績又唔係好,但係repeat左一年之後入咗神科仲自己喺學校搞左個會,總之就令佢鬼咁有自信

嗰時走黎我學校浪費左我幾個鐘係咁叫我去上,800幾三日fullday course,我話冇錢仲話可以借比我
問佢上黎做乜? 佢就係咁話「你想唔想搵你人生既意義?」都係嗰幾句

而家我諗返起我應該都係因為冇錢所以好彩冇去到

睇條仆街個fb仲玩埋amway叫鳩人買乜鳩濾水器皇后煲,衰開真係有條路
咁為人付出又承諾咁
不如佢開呢d班義教
等貧苦大眾人人都有機會受教
直頭人人有功練
等大家都搵到人生新意義,走出舒服圈啦
所以多數唔返教會,反正信仰係自己既事
樓主會唔會比人起到你底 小心
Pish.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞