去左人生洗腦課程,記錄晒入面所有內容細節 (3)

716 回覆
422 Like 5 Dislike
真係cls 要比錢仲要星期六日去
我知,話要起海上大學丫嘛,唔知而家點

暫時冇,我仲安全,大家放心
https://www.hkns.com.hk/
香港諾思研習
報東張都好
pin this
終於追晒,多謝樓主精彩分享

諗番好多年前自己都上過類似嘅課程,不過嗰陣應該未夠18歲,所以係上青少年班,內容當然唔一樣啦,但係個模式係好似,都係有好多活動體驗,又會叫你做好多平時唔會做嘅嘢去突破自己,例如叫你打比幾個朋友屋企人講我愛你、週街截車唔比錢搭去某啲地方之類。可能我地未成年,sell課程嗰part就冇體驗到,但係有個身邊親戚開公司上完個課程之後真係比佢地sell到幫全部員工比錢上堂最後好似係比到冇晒錢先冇繼續玩落去,但因為咁都同屋企人關係搞到好差,番唔到轉頭…

我自己覺得呢類課程又未至於去到害人一生嘅,我老豆老母當年都係自己上完先幫我報,上堂佢地逼你面對自己好多痛點好多內心深處嘅情緒,呢樣嘢我相信平常人應該冇咩機會做到,可以借呢個場合去面對去思考係好難得嘅一件事,有啲過往唔敢面對嘅經歷可能面對完反而可以tune番好。當然如果上高級班要幫佢地搵錢就變晒質啦定力夠嘅前題下,呢類課程對某啲人生失意嘅人係幾有幫助
果陣岩岩18歲 仲上埋高級課程
同樓主講嘅一樣
去到最後要拉人報名先有得畢業
我去到呢度先醒覺 無搵水魚
跟住班人圍左我差唔多十個鐘
要我即刻搵人黎報名
最後我hea佢地話比一晚時間我
我聽日一定交到人
之後先放我走
其實真係幾恐怖 成班人著撚晒魔咁
咁之後仲有無騷擾你?
當然有 電話轟炸 Email Sms
Push
以前比美容雞Sell課程
諗著佢女人一個無理由無啦啦搵男人話佢皮膚點樣
之後直接Block左佢電話

另外都有比健身狗周到,細過手痕拎下佢派果D禮物比佢撚到上埋間健身中心。好彩細過果陣無帶銀行卡比唔到錢先走到老,之後都Block左佢電話
會唔會分享下佢地點洗腦?有冇講左d咩令你有下覺得爭啲信左
就係要疲勞轟炸洗你腦

9成都係保險狗
辛苦樓主
有幾個fd都奶晒野
不過sd俾佢地都唔會睇
佢地本身就係tldr個啲人
但又成日覺得懷才不遇
自己應該要搵好多錢先岩
我只能祈禱佢地回頭是岸
大家搵到呢D公司就Po出黎, 我收集晒再一次過置頂
唔該晒大家
你好似係第一個上埋高級課程再分享出黎既人
仲有冇得講多D.
例如點洗腦?
講師點樣控制你地?
有冇人中途醒覺?
咁點解你重要返教會
因為屋企人?
冇返好耐, 果時為記錄真相先返
請問有無台灣洗腦課程既學園分享link?
好想睇哂你記錄嘅真相
呢啲說話真係好毛管戙
現實生活真係會有機會咁講嘢咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞