去左人生洗腦課程,記錄晒入面所有內容細節 (3)

716 回覆
422 Like 5 Dislike
因為我都想解開我既迷團
咁岩又有機會去記錄
比多啲人知道呢啲公司背後真相
每次做呢啲野 事前我會計劃好
盡量唔比自己出事
總之大家多啲share出去比人知,我就唔會白費去做
有冇啲反洗腦/醒覺嘅人親身分享返?會唔會醒得返?
好癲,唔訓都要完成,我都承諾要比身體好好休息
印象好深刻個老師成日講自己成身Ferragamo, Giorgio Armani
再兜好大個圈講係你地班水魚比錢我賺
都會有個契機突然間自己醒覺
如果去到第三階段而又已經搵晒所有屋企人朋友去上堂 佢對個組織仲有咩用處
LM 高質文
想問下有冇巴打backup 咗條片/錄音, 遲咗追po 冇得笑
喺條街搵,唔係講笑
因為我地係d唔守承諾嘅人呀,我地爛泥黎架。同埋我地係佢地眼中係冇資格上佢地嘅堂,所以咪遲遲都唔出現 你班on9唔係好中意準時咩,係時候上水指點迷津,唔好比藉口逃避我地啦
睇晒兩個Post 發現我身邊有人肯定有上過,佢之前話係上人生教練課程,平時日常講野有意無意會岀現個啲”受害者” “選擇”個啲term,佢好似又係話有三個level自己已經畢業,又係有講你完成唔到要求係無得升班個類,同埋有話郭富城要你面對自己最黑暗嘅一面,佢有講過嗰陣同啲同學上個個都喊到癲晒,然後補一句,但係課程具體內容唔可以比其他人知。所以我估佢應該係樓主個啲人生改造洗腦課程。

最後佢而家嘅下場係湊住個仔,終日揾朋友借錢過活,有精神病,成日講大話希望有朋友同情佢比錢佢,有時聽佢係到呻我會忍唔住講你點解要選擇用受害者嘅思維模式?(學返佢平時講法)佢就會無聲岀 不過真心呢啲課程害人不淺
自膠 食咗藥打錯字 郭富城是無辜的
反而想知有無巴打有上埋第三階段,我見每個機構第三階段都有外宿環節
洗乾淨啲個腦咪好囉 😂
有啲咁嘅老豆老母真係喊三聲 仲拉埋仔女上
我個frd話頭幾堂佢出錢資助我上堂
但最後我都冇理到佢
之前有個朋友問我有冇興趣創業,喺度撩我話可以一齊搵外快,然後個人又係變晒好正能量,follow埋啲保險狗,唔知係咪都係呢啲呢?
睇樓上講嘅ig post
裡面啲人根本9成就係傳銷/保險狗
成日影大合照然後description話咩識到班好善良好玩得既真心朋友

其實全部都係啲傳銷狗保險狗特登入去想識人
我諗返起讀書嗰時去交流團
有個女仔對我超熱情
我仲以為咁大個人都仲可以識到啲傾到幾句嘅朋友
點知夜晚返房就嚟料仆街原來係死傳銷狗嚟
係咁叫我用啲乜乜乜護膚品,聽都未聽過
fb啲post成日都係去啲高級場所總之就show到自己好有錢咁

另外又有一次去團又係,半班都係保險狗
個撚個都係經理級
呢班人不嬲都最得閒最多時間搞呢啲野
之前有個淨係著bra同底褲搭地鐵嘅
又係依d 濕9課程
每個人上完以為自己好叻 講野9唔搭8 開口埋口又承諾又咩 突兀到仆街 聽到都唔想同佢講野 心諗講返人話得唔得 係要做機器人

細個係街都比d耶撚sell 我成個鐘 個陣唔識拒絕 比人撚左入去兩三日 之後d口吻又係咁 比我嘅感覺就係d人講個d野都唔係嗰個人嘅性格 我聽到頂唔撚順就走左人 之後都無再去

依d課程就仲衰 本來上堂班友係都要自己呃自己 以為上幾日堂就可以成功 我都可以唔理 每個人嘅生活態度唔同 同埋都唔到我理 但係班友上完又想拉人入去 最煩就係d洗腦野搞到個人痴痴地線 d價值觀錯曬

試過比人撚左上去3次 第一次啱啱中學畢業就比個平時都唔熟嘅fd 話有免費堂上 又話好有得著 咁我見免費又可以放假hea時間就上去睇下 個陣都唔知有傳銷 洗腦依堆野嘅 好啦 咁我上去就見到每個所謂新客人都有一到兩個所謂嘅師兄走黎扮fd 之後都係問有咩目標 我咪話我未有 之後佢就開始sell佢地d野 講左成個鐘 佢見我聽得幾入神就諗住總結完就要我交所謂嘅學費 我話無咁多現金係手 返去問下屋企人拎錢 跟住條友都chur我又話咁大個人自己決定 又話有錢借 而且我本來就係信自己嘅人黎 可以話我硬頸嘅 小學同中學都無咩朋友 小學細個比人蝦 諗過揾老師 但係結果都係話無目擊到件事 同我講同學可能只係同我挽下 話曬都仲係小學一二年級 但係個陣個書包日日比人倒曬落地下 自此之後之後我都無再信過朋友 所以你揾幾多條友扮fd叫我都無撚用啦 點chur都無9用啦 當然你知我依d弱點係有機會洗到我嘅 不過我連屋企人都無講過 憑咩覺得我會講比你聽 咁所以我都係堅持唔搞咁多野 之後佢見搞唔掂都放左我走 不過邊走就邊話我垃圾 個陣第一次知原來有咁嘅野 前一秒就扮fd 下一秒就開始話我唔上進 又話我垃圾 我心諗你都係入唔到大學嘅mk黎炸喎 講真我同屋企關係都唔係好 你班友識左唔夠一日就對我好過屋企人對我 咁我無理佢 話曬佢主場 我費時比佢夾住唔比走 之後上網check返先知差d比人呃左 之後先有第二三次上去撚狗
多謝樓主分享用咗咗多effort深入虎穴

之前催眠條片睇唔到 會唔會再po
第1階段打浸人本身既價值觀
第2階段開始灌入組織既價值觀
第3階段鞏固成套價值觀

即一開始洗腦再慢慢控制你所以去到第3階段真係冇得救,每次講師講嘢都會點人生既死穴,點都會篤中,接住就催眠時間,即係當你諗緊自身死穴時就比佢催眠,跟本冇時間再分析佢講既野係啱定錯就入左佢世界,不斷重複,想突然醒覺都難。
好呀,我再po, 個upload網兩日就會del條片
你day one 講果樣野,即係今日搞成咁係自己選擇,正正就係阿德勒正向心理學講既其中一樣野叫目的論,話用扮演「受害者」既角色,然後話細個屋企好慘,比人打,比人強姦,都係藉口,係工具。

比d參考你睇,想知一知你睇法。

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞