去左人生洗腦課程,記錄晒入面所有內容細節 (3)

716 回覆
422 Like 5 Dislike
間野講師應該有股份,不過佔細份,粗略估計每人搵2xxk up,
係ig見到有個校長,應該係大老細,保守估計每月剩賺1m up
仲有啲咩玩法
願景
仲有冇其他片錄到啲人發癲/喊
女朋友定朋友
大嬸 有無咁癲
冇咁多架
星期日你地可以上去直接入去睇畢業..唔會有人問你乜水架
Push
你似乎都係行內人 / 曾經倉海

我都估大部份都係媒囉
外人有冇得去參加畢業禮
3年疫情呢d課程竟然可以翻生
有少冇多啦
我係見證親戚領洗嗰次先第一次親眼目擊十一奉獻 仲衰過mpf
唔溫馨版係點
打仗都係靠咁樣洗班士兵腦
班士兵先唔驚死
呢啲課程我都有所聞
上既人主要分幾類
第一 : sales
好多師兄都話有保險sales入面
而係因為真係sell到單 或者係入面搵到人做下線
唔一定保險既 其他sales或者生意人都有機會
呢類人比幾千蚊 一張單都番番黎啦 仲未計第4,5,6,7張
你笑佢笨比人呃 佢其實醒過你

第二:被騙者
真係唔知頭唔知路 話有人介紹幾好咪上下
一上到去 其實可能上1-2日已經心知不妙
只不過想走,但係走唔到

第三:都係被騙者
盲舂舂上到去 本身都唔知道係咩嚟
點知就被課程入邊嘅氛圍,搞到咩都要喊一餐
自己都唔知自己個意式去咗邊

第四:好撚慘嘅人
呢一類人真係開呢啲課程嘅VVIP
佢哋可能一出世就好慘 身世好可憐
成世人冇咩好運行過
呢一班人好鍾意參加呢啲課程
可以搵到一個位俾佢無限發洩 又有人可以注意到自己
又可以搵到partner無限放負 呢班人通常有一種特徵就係好鍾意圍爐 咩都喊一餐講一餐

亦都有一類人係其實好普通 但係就搵一啲小小嘅事情無限放大,講到自己真係好撚慘咁樣 。(例如:失戀/細個俾老豆打)
屌,講真有邊個未失過戀,細個比老豆打 但佢就會演繹到全世界都唔鍾意佢咁樣 博取他人同情 都係想增加注意力落自己身上
行內啦
媒就冇乜架啦
有唔少係買坐兩野就走
9成上basic都係比錢第一階..
大約數就 60人班再上下一階就20-25
再上就11-15咁上下比例啦
一個月就各階一班..
基本返去帶班既都係冇錢收
收錢係個2-3個老細同講師..
想講既係入面咩人都有..叻既有..有地位既有..好有錢既有..當然普通人都好多啦...一個平台大家各有目的姐..明既明啦
而家仲有冇Life Dynamic呢間嘢?
呢間又少聽
多數係 BM IN MAD NS聽得多d...仲有其他既
Life Dynamic都好多年前喇
可能當年個朵臭咗再開枝散葉啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞