去左人生洗腦課程,記錄晒入面所有內容細節 (3)

716 回覆
422 Like 5 Dislike
唔奇呀..黎黎去去都係個班人姐
佢地通常幾耐先儲夠人開班?
以個所謂課程嘅工作時間
嗰班義工如果有正職又點可能做到?
班介紹人/義工真係連佣金都冇?
我之前疫情失業冇野做
咁岩有fd叫我去亮碧思
我見得閒去左3日睇佢地點洗我腦
開頭我都好配合佢地
佢地用咩字眼我跟返佢地用字
最後一日佢叫我簽比6萬 我見冇得玩
我先黑面走人
佢地成班個樣o哂
3-4星期就夠儲一班新架啦
請假返去做囉d通常
冇錢收 係一蚊都冇不過個幾日就早午晚都會有野食
點解我覺得有啲前rock 哥feel
Strong post lm
唔似掛 我都唔食得咁辣
廿年前嗰間應該就係叫Life Dynamic
睇吓連登有冇老鬼知呢間嘢

你個Partner個經歷
我記得好似有套電影定係美日韓劇個劇本
又係個老豆為咗救個女而深入虎穴做內鬼
前一代既rock哥又係揭發好多呢啲呃人案件既真相我覺得真係幾相似
你想唔想呢世都咁窮?
你點解會孤寒先?
因為無錢所以孤寒計住計住?
你點解會又貪錢又窮架?
你想唔想貪錢得來真係有錢落袋?
你大把錢 錢唔係問題 仲使唔使孤寒?
你鍾唔鍾意又窮又孤寒嘅自己?
你會做啲咩去改變呀?
你想唔想唔再窮 大把錢使 唔使再咁孤寒?
你有錢之後會點?會唔會多好多朋友女女?
你唔突破呢世就會又窮又孤寒咁過
你最想自己成為一個點嘅人?
啱喇 我地真係會幫到你 俾到方向你
一齊冒險 體驗下蛻變 我地會陪住你
你想俾cash定credit card?
睇完樓主嘅記錄,諗返有個大學同學係聚會講自己上左呢類課程,但完全唔肯講內容,剩係話好有用幫到自己咁,覺得自己會做到成功人士

我一直都以為呢類係當玩ocamp,所以都冇咩再深入了解

本身佢呢個人一直都覺得我針對佢,但其實其他大同都唔覺得,聚會其間突然間話想同我和解,我即刻R哂頭問咩事,佢就講返之前啲野(我而家相信係佢係課程學到既其中一樣幫到佢既野),雖然我冇針對佢,但我緊係話好

過左一排,呢個大同就退左我地Whatsapp Group,有人問佢點解退Group, 佢就話我地唔夠熱誠,好少講野,但其實我地一直都係咁相處

而家諗返佢個情況,應該都係冇得救,但我覺得至少佢係會開心咗

雖然大家都知呢啲係洗腦課程,但其實對佢地呢一種人嚟講係心靈雞湯,我覺得對佢地真係有啲幫助,就好似樓主講到啲人係課程間嘅轉變,所以長做長有唔係冇原因
洗濕左個頭
婚又離埋果啲人。。。

明明係想成功 但其實變左失敗
唔想接受唯有拒絕承認
應該好多呢啲人
仲要加咗價到5800

https://www.facebook.com/MAD.AsiaWorks.HK?mibextid=LQQJ4d

睇mad個fb已經慶祝緊30周年,淨係慈善活動到5月28都成開緊第62次ig private咗會唔會del埋fb
不如organize一下
坊間有咩公司開緊呢啲課程
等大家知道唔好上當
算平啦 諾思剩係第一階段收7800 第二同第三階都過一皮野
不如搵呢啲公司籌辦愛(中)國班
保證有用過六點半播義勇軍進行曲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞