去左人生洗腦課程,記錄晒入面所有內容細節 (3)

716 回覆
422 Like 5 Dislike
我屌
唔怪之得之前搵唔到佢地ig
我有不斷dm佢地話我想改變人生
有冇覆你?
係咪可以同同學亂攪關係?
誘惑就一定有, 上堂會有貼身活動
再比個課程洗下腦, 大家關心大家就好易攪關係
我直頭開左個account follow曬班撚樣
咁癲
有冇咩特別野睇?

我笑9班撚樣係傻9
之後無覆我就block 9左我
係呀, 第一日上堂就講有咩"名人"上過佢堂
咁要update個list
唔怪得好耐之前,有人話李燦榮個人由以前響大台正正經經做新聞主播
到近呢十年個人勁hyper。仲響港台同錢佩卿做個乜嘢我得你都得嘅電台節目
原來佢地都係被洗腦
https://www.rthk.hk/radio/radio1/programme/openline_openview/episode/897868
第三部份 Part 3 (HKT 19:04 - 20:00)
29:03 黃小姐
新鮮熱辣周華山DP coach另一個信徒
phone in 講埋D野9唔答8, 零科學根據
好自動波咁藉D機會又想推俾多D人識
第一次聽哩條友個大名係一個正常活動
講到心理學話題 有一公一乸仆出來 你識唔識周華山博士?
「下 無理由唔識ga wo」
咁我問佢係咪臨床心理學家
佢話應該注册左掛
一返去即google下啦咁把炮
屌完來野雞大學 無記錯係讀philo
而家咪又係開洗腦人生課程呃錢
佢好有恆心架 好似日日都出片講埋D阿媽係女人既野
身體語言超級誇張 100% NLP brainwashed confirmed

心理學俾人印象「神秘」同「哇一聲」
哩班撚屌左痴右痴心理學個名係度教埋d 0 scientific evidence野呃飯食
lm
周華生開口埋口潛意識
其實好多傳媒人都係經過呢類洗腦課程洗腦

而家堆傳媒咁叻帶風向,咪又係另類嘅洗腦

唔撚係嘛
人地心水不知幾清
佢真人有道邪氣(禾講堅
你講講吓又真係有啲feel
身心靈課程竟然招咗鬼魂?

第二部份由10:00開始
https://www.rthk.hk/radio/radio2/programme/threesacrowd/episode/901310
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞