去左人生洗腦課程,記錄晒入面所有內容細節 (3)

716 回覆
422 Like 5 Dislike
樓主仲有冇其他調查係可以公開
睇返佢地FB好耐都冇update
希望係知醒解散咗
其實中咗招嘅人,會唔會係因為已經俾咗好多錢,所以即使有覺得唔對路,仍然呃住自己⋯⋯
想問吓有冇機會整合成英文版推出去俾多啲人知道Btw辛苦晒樓主咁詳細記錄Respect希望唔好再有咁多人中招

補充返少少
前面啲post都好似有提過一間叫InVision
依家就改咗名叫 盛幄 chrisnpartners
同樣都見到有班係香港/台北/廣佛 今日開班

👍👍👍👍👍
Respect樓主冒險上堂同埋出post警世,我都試過有朋友介紹去呢d堂,當時即刻疏遠呢個朋友,佢真係會不停打電話勸我參加,最後我都block咗佢先避得開。一直都好好奇呢個課程點樣洗腦改變人生,多謝樓主呢個高汁post,花咁多時間去上堂,同埋你寫得好好!初時真係擔心你,見你全身而退非常好,希望樓主保重,好人一世平安!
痴線 55個報名 真係咁易洗到腦咩
樓主 堅呀

55個人,每人差唔多2萬

即係呢一班已經賺左一百萬Cls 
lm
其實55個人裡面有啲都係媒?
D低9能LOSER 先會中呢D伏
真係好能慘
不過抵撚死
想睇點搵d片架
cls 5日就賺55*17000蚊 應該勁撚好搵
應該會有咁嘅人
洗濕咗個頭
咁就叫洗腦

都未到真係黎野個part
我都好想學洗人腦
想睇片
咁我覺得呢啲真係睇人
幾正統都會有班心存歹念嘅人
Blame the victim有意思咩??
以前不同宗教(基督教、佛教、道教等)係香港既社會、教育、醫療做咗好多貢獻,但時代變化下,政教分離,教會都分成好多派系,就出現咗為自己利益既教會,將宗教扭曲成一個商業既活動,收錢(奉獻)提供服務(崇拜)

樓主你都幾慘,去邊都俾人遭質。個牧師都唔化,迫完人信,最後佢咪又係會走

可唔可以井多啲你對教會既紀錄?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞