[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (104) A6700

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
我諗其他人用2070可能都利過你用gm2影
而家既G鏡除左光圈細一級外基本唔會輸
科技日新月異,而家成日蔗渣價錢,買到燒鵝味道。
又好似係
iphone 相機勁左咁多之後其實好幾次旅行我都無帶相機
部機剩係屋企玩
喺咪又想玩尋找GM的故事?
睇黎有人棚牙俾人剝淨幾隻都唔心息
要剝乾剝淨先安樂
其實好難取捨,我都諗過呢個問題
20同24視覺透視完全唔同 你估真係可以用腳變焦?
睇黎你真係弱智唔係扮
佢講得出呢句應該係無用過啦
照你咁講無2.8 推高iso 都可以個wo, "如果可以"
咁20既視覺張力24 都完全做唔到
睇比例姐,影人多大光圈應該需求多d
如果只係去旅行影相要交代埋背景f4都多。
從來好多時用wide 都係想攞個視覺張力,你ps 都p 唔到
但幾十年黎d 人都只會講企後dd
都唔講場景狹窄無得企後呢d

咁簡單既野係攝影圈都可以屌幾十年無定論
係香港28-70我覺得都好好用。
但去到日本發覺幾常用到20。

證明sony刀法幾精進,可以令人有選擇煩惱
好多時真係冇向後企,向上影天花個d就仲明顯
24退後兩步等於20算係今個月睇過最On9嘅留言。
24行前多十零步變200𠻹
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞