[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (104) A6700

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
想 ~$10000 筆直買部細機夜晚影巴士
RX100VII 會唔會底太細效果唔好
或者 A6400 加支 55-210/70-350 夠唔夠皮
夜晚?買ff好d
A640018135 個套裝應該fit你筆同效果幾好

原廠APSC長焦得70350G, 55210平但好舊

副廠可考慮龍仔18300,但大支少少同少out筆
太貴 就算係 A7C 都好貴
同埋公司機就係用 A7C 覺得佢唔太好用
18135 唔夠長
不過都 thank you
Cmos 一樣,U唔同,補充zv1ii個內置咪可以自己揀指向。

個人感覺zv1支鏡靚啲啲…可能始終標準焦段易整啲

2代個18-50喺機仔係突破來,不過都犧牲咗光防。

可能依家拍片用crop做防震最易解決震動問題。

同埋依家出咗2代,1代又加番價。

1代個價唔嫌大部不如買zve10
仲有支平野揀既,fullflame支24240

不過勁重,同樣地都可諗龍仔支28200
佢主打俾靚仔學拍片

3千零蚊俾家長買俾啲小學雞
18mm係吸引嘅
應該無乜人接受到,corp太多
係邊入手?
所以想買日本水貨
會唔會水貨同sony一樣冇中文menu
得sony係閪到日版得日文,連英文都冇

nikon就好奇怪,去維修中心比錢就加返比你
好多行家有用
可能我小眾
技術唔好就唔好咁懶
緊係我技術唔好啦
唔似你咁勁先要用啫
A6xxx 全部都萬年sensor 真係買唔落手

70-350已經算輕
有中文
A6400 已夠用
技術唔好唔緊要,勤力啲上gimbal 囉,大家都係咁
技術好有信心先handheld 。

有時見到人哋啲片畀我啲剪,老實講咁震成條片真係唔用得,啲pan又唔smooth。
宜家d gimbal 細支左咁多係方便左既
用緊A74想買支微距玩吓,會拎黎影下Product,有冇好推介
利申:未曾有過一支微距鏡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞