[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (104) A6700

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
其實唔難解決,單純覺得佢係推拉去轉af mf 好方便
所以我覺得我會揀sigma105,睇埋laowa 就有分曉
price.com 啲價開始跌返
見到星際有枝2手有保 好心動
得閒落去Try try先
最近忙左啲 少左係到睇笑話
等你新相

唔緊要嫁,我覺得佢同個post同存嫁,幾時上黎都見到佢個on9係度on9緊,所以唔洗特登上黎睇得閒睇到就笑下無咁嘥時間
https://m.dpreview.com/reviews/dxo-photolab-6-review-a-powerful-alternative-to-adobe-s-editing-suite

DPreview有好多AI denoise articles,我當初揀DxO主要係因為一筆過同平(Black Friday sales $120 USD)。我覺得比起Topaz有到好係佢地會租好多鏡返來去optimize,所以佢地個Vignette correction同distortion都做得幾準,而且有埋lens based sharpness enhancement (推高邊位而唔將中央推得太高)。

但講functionality就遠未及Lightroom,好多人執相主要將佢作為Lightroom對上一個workflow,但對我來講佢可以做嘅tuning都好夠。

佢有full function冇水印30日試用,不妨download來玩下。
講漏,係要Elite版先有;建議只買Elite,唔買Essential/PureRaw3。

PureRaw冇得fine tune任何嘢,有時啲correction過左火就冇得搞,奶過野之後轉左Photolab。當然免費可以試埋先決定。
買左105 諗住用黎scan菲林但發現買左個size 對焦筒長焦marco 會有黑角
成日同女人行商場🙃冇咩多,大陸人最多
都冇咩影到
你可以由輕便性,同防震呢類問題去諗下
其實兩支好貼近,我個人覺得無必要上gmii,
睇你係好想好鐘意呢個焦段定有就得,
我因為想要佢最近對焦距離而入手gmii
影過show覺得的確好好用,不過同謝票好似唔一樣,keep住影貓覺得都好完美,2.8佢個波波好夢幻
70200GM2對焦準啲,鏡身防震遠距離影都會有幫助。可以睇Tony 段 review 做嘅 comparison:
https://youtu.be/bIqa8djHp68
另外一點係Sony鏡可以用到Tele converter,有機會想影遠少少,可以 double做140-400用。

係到唔會俾人ban
ICCMinci
po其他圖好易變睇女post
好感動,訓醒呢個po竟然咁多人貼相
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞