[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (104) A6700

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
開心使用中
T50400泛用性高,輕好多(1.1kg),我覺得佢個target audience係啲要行得快嘅情況,例如追星,或者跟著啲運動員去影。
遠近嘅shots都可以兼顧到。當然拎去旅行都會適合,不過可能就可以諗埋T35150/T28200,視乎你個trip會影咩多。

Sony200600 tele end解像度上高唔少,但個重量(2kg)應該expect你定點/慢慢行去影。如果你嘅目標係冇時間限制下嘅生態攝影,呢支嘅質素完全對得住個價。

Link:
https://www.the-digital-picture.com/Reviews/ISO-12233-Sample-Crops.aspx?Lens=1632&Camera=1538&Sample=0&FLI=3&API=1&LensComp=1438&CameraComp=1175&SampleComp=0&FLIComp=2&APIComp=0
好多年前玩開nikon 大機,岩岩終於清哂nikon d野想轉罪大滔天
而家仲買A7S會唔會太舊,同埋點解我見d人買淨機身多
a7s都好多年前
我知好多年
但見佢最輕便,我又唔係成日用,都係旅行先用
A7C 輕便D, 依家街價10XXX
罪大個陣好似號稱全球最輕有5軸防震+實體快門FF機
但貴呀嘛
https://youtu.be/FPJp-OkHHDc

ZV-E1 白色 vs 黑色

唔係咁搞笑呀嘛
你講下你budget幾多
白色散熱快啲
你係用新Menu機(a74, a7s3, a7r5, A1)
定係舊Menu機?
好似有唔同
新Menu機先可以set影相同拍片唔同picture profile (未fact check)
Apsc e mount 長焦影室內表演邊支好
其實都係得70350g 揀
呢支都成七千銀
諗住遲d上ff
好似索性買ff鏡好過
PD 啪腳快好多吸引好多,
唔明點解要做扭腳,趕時間真係用到好撚噪
我見有新腳架heipi,但好似冇乜人comment,有冇人有評測?
本身打算2手連kit 5k到
本身同你一樣諗法, 但試完而家啲扭腳之後. 發覺真係好過以前好多
同你調轉
本身用開啪腳,之後轉玩扭腳後返唔到轉頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞