[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (104) A6700

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
有幾撚重, 多百零g
之前有睇過啲評測, 好似係冇防手震呢PART弱雞啲
色馬枝100-400喎
ching會唔會記錯
枝野個防手震好撚堅
2kg 旅行真心無力拎了
無帶過腳架旅行好多年
高iso 爆noise 都是鳩旦,
攰到隻腳又生水泡又無力好似行軍咁想掉撚左個袋
因為我係拎上山影生態
用細光圈換輕便

無乜投訴
唯一要挑剔
就係如果要極精準對焦
最好 DMF 穩陣
1635g 難得唔洗換鏡
乜野2KG呀,抄g嫂果個leofoto都唔洗2KG wo
pd碳版1.2kg
G嫂traveler kit 1.4kg
1635啦,大光圈, 支鏡wide同人像都cover到

因為呢排都入左但都未正式拎過出去用
諗住拎黎睇棒球足球果時用
祝你使用愉快
台北呀 影下野食 影下街
無可無不可,真係睇自己習慣,我覺得單一支40都好夠,不過1635真保險啲
利伸我上次去台北市都係就咁40算
啱啱放出黎24-70GM2 跌返價未?
Leofoto最輕嗰幾支應該連埋波頭都做到1.3-1.5kg,遠未到2kg。

PD支嘢主要係短身加啪腳,純粹係sell方便,睇返承重,我自己就唔會用佢個價買。想好又肯俾多啲,可以望下RRR,例如TFC-14 MK2同Asecend-14。

利申:用抄上抄嘅Artcise,相等於Leofoto LS-284C
天拿水咁款
pd個支體積相對夠細 易帶好多
多唔多人有買sony 200-600
好似唔多見人講
我好多年前買嗰支Manfrotto befree 碳都係1.1 kg 帶去旅行完全冇問題,仲可以話好重要𠻹
唔係點影合照
https://youtu.be/9GGDkf4wMWg

條片話用picture profile會影響影相嘅raw file。

係咪可以set 拍片嗰陣picture profile on, 影相嘅時候off?

因為唔想拍片同影相之間轉換嘅時候set好多野
應該可以set個dial 1/2/3去enable picture profile,轉返落A/M/S mode應該就會熄返。唔肯定,不過值得試下。
[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (103) A6700/70-200F4 G Macro
https://lih.kg/AgiDHgX

之前講過下幾支Super tele zoom,不妨參考下。

不過我自己係諗緊s200600 定 t50400
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞