[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (104) A6700

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
有冇用後感
呢條友唔洗睇
打燈只係muse chan
廣東話channel真心要支持

講返正題
樓上巴打係問旅行個陣玩飛燈,我第一個回覆已經講左落腳定搵人拎,從來冇講過機頂direct flash
本身冇玩過微距,用落就係啲野放大左咁
Muse係堅唔洗講,但要對應返樓上巴打係問「旅行時飛燈」
條片為左強化自己個結論去拍
根本唔係為左測試個分別

Btw我係認同你嘅 影相都不外乎係效果同方便之間拎平衡
只係提下離閃都可以選擇手持
咁有冇d耐用少少既
筆直3000左右
燈本身都係消耗品有壽命

你呢個筆直真係神牛
儲錢買profoto a1
zhiyun x100其實係夠哂用既,但係我覺得都係setup麻煩,如果要方便都係用返類似MC既燈仔好d, 但就唔好預日光之下可以用
x100對比返舊既led真係光力同輕便兼備
但佢本身跟個hood d 光係harsh到飛起,點都要落個softbox,再加舊電/尿袋無論setup同機動性係旅行中都唔太係一個好選擇
1年換一支又誇左d,你又唔係日日用
神牛v1s夠啦,唔洗$3k,剩返既錢用黎買softbox之類既accesories
好奇畫質會唔會有好大分別
今晚再試下先
光力 -> 輸出
cls個腦想打輸出但打左乜撚野光力
如果旅行補光,想買嘅清我真係建議試一試,睇吓個光質係唔係你想要。嘅。

我都好佩服啲youtube旅行都可以set咁多嘢,我自問算熟手技工但都顧唔到咁多。
睇黎巴打隻手米幾長
上面覆左咁撚多
盲嘅都去影相 真係要比d鼓勵你
你到底想要幾多粒
sony d 分除左換電其實都冇乜用,到底點解咁多人會選擇係sony買貴野
積分配合水魚之夜 + 信用卡優惠其實有機會平過出面
買配件仲有得折 其實幾抵玩
睇晒巴打們comment 多謝指教先

我諗我都係用手頭上既器材先,始終旅行都想享受下當下 其實都係陰影位補下光

本身用緊IWATA GL01燈仔,最近睇情sir見佢伸長支自拍棍打燈我又買左支諗住學下佢

帶埋細細機頂閃以防萬一就掂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞