[Switch/WiiU]Zelda 薩爾達傳說:荒野之息 (13)

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
想加入玩, 買日版定英版好?
想聽原音, 但唔識睇日文即係要睇英文, 求解

有得轉字幕轉聲
遲啲有中文patch
2018年初透過更新出中文confirmed

https://lihkg.com/thread/415356/page/1

終於

英文都ok ar

起碼睇得明

有得轉字幕轉聲
遲啲有中文patch

咁即係封面日文同英文其實一樣?

有得轉字幕轉聲
遲啲有中文patch

咁即係封面日文同英文其實一樣?

人地話日版可以link日記係咩意思?
我想問下星座果啲shrine要點玩
可唔可以比少少提示,唔想睇攻略玩
我想問下星座果啲shrine要點玩
可唔可以比少少提示,唔想睇攻略玩

望下塊大石板
其實故事好短
不過探索就好正好大
唔知下一隻會點
其實故事好短
不過探索就好正好大
唔知下一隻會點

今次都未整太多山洞
如果用埋地底同海底先真正大
其實故事好短
不過探索就好正好大
唔知下一隻會點

今次都未整太多山洞

係喎
無潛水係淨d
不過下一隻應該有排
或姐出隻係3ds先
其實故事好短
不過探索就好正好大
唔知下一隻會點

今次都未整太多山洞

係喎
無潛水係淨d
不過下一隻應該有排
或姐出隻係3ds先

下隻Zelda有冇可能超越呢隻
其實故事好短
不過探索就好正好大
唔知下一隻會點

今次都未整太多山洞

係喎
無潛水係淨d
不過下一隻應該有排
或姐出隻係3ds先

下隻Zelda有冇可能超越呢隻

玩到飛天我已經好滿足
如果再多啲隱藏廟就好
類似雪地要推雪球撞門果個廟
想問下呢一隻輕鬆玩唔求100%但會正常做到大部分主線支線 大約要幾多個鐘
最近想入手但少左好多時間打機 想輕鬆探索享受 冇100%成就癮 怕要好多時間先打得完隻game
想問下呢一隻輕鬆玩唔求100%但會正常做到大部分主線支線 大約要幾多個鐘
最近想入手但少左好多時間打機 想輕鬆探索享受 冇100%成就癮 怕要好多時間先打得完隻game

大約百幾個鐘
玩落就停唔到手
無玩過之前啲系列係咪都玩得
劇情會唔會有好大關聯?
想遲啲出部switch 玩

玩晒主線同大部份支線

shrine玩左大部份 大約玩左75 hrs
無玩過之前啲系列係咪都玩得
劇情會唔會有好大關聯?
想遲啲出部switch 玩

玩得
基本上好似冇關聯咁濟
好似有條極複雜嘅時間線
同pkm一樣 當係續作又得 新作又得
我平時用香港 account profile 玩,如果用日本 account 買 dlc 香港 account 會唔會用到?
因為我玩左差唔多一半先醒起香港冇 eshop,又唔想重新玩多次
我平時用香港 account profile 玩,如果用日本 account 買 dlc 香港 account 會唔會用到?
因為我玩左差唔多一半先醒起香港冇 eshop,又唔想重新玩多次

用到

玩晒主線同大部份支線

shrine玩左大部份 大約玩左75 hrs

我玩左75個鐘得19%
啲guardian 武器同盾邊到有得拎,好似好珍貴
有咩裝要岀定,得頂爬山帽同一件防寒衫
有無啲咩網站有晒攻略/資料庫,唔想盲玩

遲啲見到一啲迷宮係純格鬥,就會打完機械人有得執,紅月後會可以再打再拎,亦都可以係右上lab買。

有咩裝要岀定,得頂爬山帽同一件防寒衫

玩玩下就有得買有得整,特別裝睇攻略。另外搵到精靈位置可以升級裝備四次。

有無啲咩網站有晒攻略/資料庫,唔想盲玩

Google一search大把... app store 可以搵zelda 都有全地圖攻略app,方便你清shrine同執種子

未有guardian裝之前作用不大 亦唔係太罕有 唔使特登留
盾就有小用處 可留
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞